Εκπαίδευση

Το Γυμνάσιο Δροσιάς Λάρνακας στηρίζει τον εθελοντισμό

Το Γυμνάσιο Δροσιάς Λάρνακας στηρίζει τον εθελοντισμό με δράσεις που διοργανώνονται από τον υπεύθυνο καθηγητή του κάθε τμήματος μαζί με ταπαιδιά του τμήματός του. Με αυτό τον τρόπο, το σχολείο καλλιεργεί στα παιδιά την αξία του εθελοντισμού η οποία αποτελεί  εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής και προσφέροντας έτσι τον ελεύθερο τους χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό.

Έτσι, τα παιδιά του τμήματος Β2,μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια τους την κα Ελένη Γεωργιάδου Λοΐζου, συμμετείχαν εθελοντικά στη διαδρομή των 5 χλμ. του Radisson Blu Larnaka International Marathon. Πιστεύοντας πως ο εθελοντισμός ξεκινά από την απλή και ανθρώπινη διάθεση για την εξυπηρέτηση και υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων συνανθρώπων μας, αποφάσισαν να στηρίξουν την προσπάθεια του Συνδέσμου Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας, προσφέροντας σ’ αυτόν όλα τα χρήματα από τις συμμετοχές τους.

Μετά από τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων, πολλά παιδιά του Β2 δήλωσαν συμμετοχή.Κάποιασυμμετείχαν με τους γονείς τουςή και με άλλα μέλη της οικογένειας τους.Την πρωτοβουλία του Β2 στήριξε και ομάδα καθηγητών του Σχολείου. Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή με αποτέλεσμα η ομάδα συμμετοχής να αποτελείται  από σαρανταένα (41)  άτομα.Οι μαθητές/τριες του Β2 που έλαβαν μέρος είναι:Αγγελής Ραφαήλ, Αντωνίου Μύρια, Αρτεμίου Μιχαέλλα, Δημητρίου Ελευθέριος, Ιωάννου Κωνσταντίνος, Κυνηγός Κωνσταντίνος, Κυπριανού Ειρήνη, Κωνσταντίνου Σοφία, Λαμπριανίδη Άννα Μαρία, Ολυμπίου Νάγια, Ονουφρίου Σωτηρία, Πιερίδη Ιωάννα, Τζιαπούρας Αντρέας, Χατζηθεμιστού Στυλιανός. Οι καθηγητές/τριες που έλαβαν μέρος είναι: Χάρκας Ιωάννης, Στυλιανού Χριστόφορος, Κλώνη Σταυρούλα, Γιασουμής Συμεών, Γεωργιάδου Λοΐζου Ελένη, Καστελιάνος Ιουλία, Σταύρου Σταύρη, Ευθυμίου Μαρία,Κουλία Αλεξία (Διευθύντρια).

Οι μαθητές/τριες, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό,αφού έδωσαν στην ομάδα τους το όνομα « Β2 εν – ΔΡΑΣΕΙ »,φιλοτέχνησαν  πλακάτ,μοίρασαν τις φανέλες καιτους κωδικούς που τους δόθηκαν από τον Σύνδεσμο και τον διοργανωτή.

Την Κυριακή 19.11.2023,φορώντας τις πορτοκαλιές φανέλες του Συνδέσμου Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας, πέρασαν την αφετηρία και τρέχοντας ή περπατώντας τερμάτισαν διανύοντας  την απόσταση των 5 χλμ.

Η εμπειρία που έζησαν τα παιδιά ήταν μοναδική. Έγιναν μέλη μιας ομάδας ανθρώπων, που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της κοινωνίας. Η χαρά, ο ενθουσιασμός και η ικανοποίησηεπικράτησαν,αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν κομμάτι αυτού του πανηγυριού εθελοντισμού και προσφοράς προς τους συνανθρώπουςμας. Απέκτησαν όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν παντοτινά,  δηλώνοντας  αποφασισμένα να συνεχίσουν να έχουν ενεργό εμπλοκή στον εθελοντισμό.

Η Διεύθυνση του Γυμνασίου Δροσιάς συγχαίρει  τους μαθητές/τριες, τους καθηγητές/τριεςκαι τους γονείς/κηδεμόνες που με την συμμετοχή τους αποτέλεσανπρότυπο συμπεριφοράς και προσφοράς.

Σχετικά νέα

X
Translate »