Πολιτιστικά

Την Κυριακή πάμε στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας για να φτιάξουμε παλουζέ

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη, ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας θα παρουσιάσει την παρασκευή του Παλουζέ, ένα απο τα πιό συνηθισμένα κυπριακά εδέσματα φτιαγμένο από μούστο που έχει την τιμιτική του τον μήνα αυτόν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ» που διοργανώνονται κάθε Κυριακή με σκοπό την προώθηση της κυπριακής οινογαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα. Άννα Κοσμά, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας «Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. προγραμματίζεται η τέταρτη σε σειρά εκδήλωση, με θέμα «Παλουζές Του Σεπτέμβρη» και προσκαλεί όλους σας να επισκεφθείτε τον υπαίθριο χώρο του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε απο κοντά όλη την διαδικασία της παρασκευής του παλουζέ αλλά και του σουτζιούκου η οποία είναι εξίσου απολαυστική με την πλούσια, γλυκιά γεύση τους.

Οι επισκέπτες  επίσης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να περνούν στην κλωστή τα αμύγδαλα και τα καρύδια αλλά και να δουν απο κοντά το «βούττημα» της κλωστής στον παλουζέ.

Σίγουρα θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ζεστό παλουζέ όπως θα βγεί απο το καζάνι! Όπως κάθε Κυριακή θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και πολλά άλλα ολόφρεσκα τοπικά προιόντα και εδέσματα».

Η σειρά εκδηλώσεων θα συνεχιστεί με διαφορετικό θέμα κάθε επόμενη Κυριακή  απο τις τις 9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. στον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2021, με χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού, στα πλαίσια του Σχεδίου Επιχορήγησης Εκδηλώσεων που αφορούν σε Οινογαστρονομιά και Τοπικά Προιόντα που διοργανώνονται στην Κύπρο μέσω του Πργράμματος Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας (de minimis).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνείστε με το 99 151358.

Σχετικά νέα

X
Translate »