Αθλητικά Νέα

Την καλύτερη επίδοση στον κόσμο κάτω των 18 ετών στην σφύρα πέτυχε η συμπολίτισσα μας Βαλεντίνα Σάββα

Την καλύτερη βολή στον κόσμο στη σφύρα 3 κιλών κάτω των 20 και κάτω των 18 ετών πέτυχε η Βαλεντίνα Σάββα στην χθεσινή, πρώτη αγωνιστική ημέρας (1/7/21), των ΚΕΑΝ Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Παίδων – Κορασίδων, τα οποία διεξάγονται στο «Τσίρειο» της Λεμεσού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, η 16χρονη πρωταθλήτριά μας κατάφερε να καταγράψει την καλύτερη βολή στον κόσμο με την τρίκιλη σφύρα στην ηλικία κάτω των 18 ετών, ρίχνοντας στα 72,03μ., που αποτελεί επίσης νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 20 και κάτω των 18 ετών.

Η Σάββα έδειξε για μία ακόμα φορά πόσο σπουδαία αθλήτρια είναι, αφού κατέρριψε την παγκύπρια επίδοση δύο φορές στη διάρκεια του αγώνα, αναφέρει η ΚΟΕΑΣ.

Αρχικά, η νεαρή αθλήτρια του Γιώργου Αρέστη έστειλε τη σφύρα της στη δεύτερη προσπάθειά της στα 71,09μ. και στην πέμπτη, την πέταξε να καρφωθεί στα 72,03μ.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη για το νέο ρεκόρ που πέτυχα, αν και πιστεύω πως μπορούσα για μεγαλύτερη βολή. Σε κάθε αγώνα θέλω να βελτιώνομαι και να καταρρίπτω την ατομική μου επίδοση», ήταν τα πρώτα λόγια της Βαλεντίνας Σάββα, η οποία έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, εκεί όπου θα αγωνιστεί με την τετράκιλη σφύρα.

«Από αύριο ξεκινάμε προπονήσεις με την τετράκιλη σφύρα, για να είμαστε πανέτοιμοι για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχουμε 15 μέρες μπροστά μας για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και ελπίζω ότι στο Τάλιν θα καταφέρουμε να μπούμε τελικό και βλέπουμε», ανέφερε από την πλευρά του ο Γιώργος Αρέστη, ο οποίος επισήμανε τη διαφορά ηλικίας που θα έχει η Σάββα με τις υπόλοιπες αθλήτριες, κάτι που θα δυσκολέψει τη διάκριση, χωρίς να την κάνει ακατόρθωτη.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας, αξιοσημείωτη η παρουσία του Χρίστου Οικονομίδη στα 110μ. με εμπόδια, καταρρίπτοντας την επίδοση αγώνων. Ο αθλητής τους Ανδρέα Καλογήρου τερμάτισε σε 14.13, βελτιώνοντας το 14.17 του Στέφανου Ιωάννου από το 1998. Όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν έδωσαν ό,τι μπορούσαν, στις δύσκολες συνθήκες του καύσωνα που διανύουμε, δείχνοντας ότι ο στίβος έχει μέλλον. Αρκετοί από αυτούς και αυτές κατέρριψαν τις ατομικές τους επιδόσεις, ενώ άλλοι ανταγωνίστηκαν μεγαλύτερους σε ηλικία συναθλητές τους, και θα τους δούμε να αγωνίζονται και στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα κάτω των 16 ετών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »