Κοινωνία

Διεθνής τιμητική βράβευση της Έλενας Πάτσιου από τους Διεθνέις Lions για την κοινωνική της προσφορά

Μια πολύ τιμητική και σημαντική βράβευση απέσπασε η συμπολίτισσα μας Έλενα Πάτσιου η οποία τιμά τόσο της ίδια αλλά και την πόλη μας.

Η κ. Πάτσιου πρόσφατα βραβεύθηκε από τους Διεθνείς Lions (New Voice) για την κοινωνική της προσφορά και πράξεις καλοσύνης προς το συνάνθρωπο , μέσω του οργανισμού Lions.

 

Μιλώντας στο City of Larnaka η κ. Πάτσιου ανέφερε:

Η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί για μένα μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση καθώς αποτελεί μια Διεθνής διάκριση.  Όντας μέλος των Lions όλα αυτά τα χρόνια, υπηρέτησα σε πολλές θέσεις στην οργανωτική δομή της Λέσχης και της Περιφέρειας μου ως ταμίας, γραμματέας, αντιπροέδρου, προέδρου, προέδρου ζώνης, προέδρου επιτροπών συναγερμού και πείνας με την τελευταία υπηρεσία να είναι του Προέδρου της Ομάδας Παγκόσμιας Υπηρεσίας.

Απόλαυσα όλες αυτές τις θέσεις λόγω της ευκαιρίας που μου έδωσαν να ασχοληθώ με πολλούς ανθρώπους, να συνεργαστώ και να εξυπηρετήσω την τοπική μας κοινότητα που υπέφερε από μια οικονομική κρίση και μια υγεία και κατάφεραν να κάνουν τη ζωή τους λίγο καλύτερη, λίγο πιο εύκολη.

Το Lions αφορά επίσης τη φιλία, την ανάπτυξη μέσω της υπηρεσίας, το να γίνω καλύτερος άνθρωπος και αυτό είναι ένα μεγάλο όφελος που κέρδισα.

 

Τα τελευταία χρόνια ήμουν επικεφαλής στη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων συγκέντρωσης χρημάτων με πολύ καλά αποτελέσματα, τα οποία έδωσαν στην ομάδα και την περιοχή μου την ευκαιρία γενναιόδωρης συνεισφοράς σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε παιδιά με καρκίνο, διαβήτη, στη βελτίωση του περιβάλλοντος μας, στην ανακούφιση της πείνας.

 


Στην πόλη μου, τη Λάρνακα, συνεργαζόμαστε με τον Δήμο διοργανώνοντας τακτική συλλογή τροφίμων για την Τράπεζα Τροφίμων και το Συσσίτιο Λάρνακας για άπορους. Κατά τη διάρκεια του  COVID19 τον Απρίλιο του 2019 και υπό την αιγίδα του δημάρχου της Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, ακολουθώντας αυστηρά μέτρα υγείας, οργανώσαμε μια συλλογή τροφίμων για τους συμπολίτες μας που έχασαν τις δουλειές τους με μεγάλη επιτυχία και μέσα απ’ αυτή την ενέργεια καταφέραμε να δώσουμε σε πολλούς συμπολίτες μας τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Επίσης, πραγματοποιήσαμε μια βραδιά όπερας και όλα τα καθαρά έσοδα δωρίστηκαν στο Νοσοκομείο Μακάριος για παιδιά με καρκίνο.

 

Ήμουν επίσης ενεργό μέλος της επιτροπής που πέτυχε να δωρίσω τα κοστούμια MOLLI στο Σχολείο Άγιος Γεώργιος για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες με τη βοήθεια της συνεισφοράς LCIF. Το συνολικό ποσό που μαζεύτηκε ήταν 44.000 ευρώ. 

Η βράβευση με τιμά ιδαίτερα καθώς έρχεται έξω από τα σύνορα της Κύπρου κάτι που απεικονίζει τη σημαντική δράση που έχουμε αναπτύξει ως Lions. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους υπόλοιπους Lions όπου χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Μπορεί η διάκριση να φέρει το όνομα μου όμως ανήκει σε όλη της ομάδα μας, αλλά και στον κόσμο που μας στηρίζει όποτε το ζητήσουμε.  


 

 


						
							

Σχετικά νέα

X
Translate »