Όμορφα της Πόλης

Τιμήθηκαν οι πέντε ήρωες που έσωσαν παιδιά από φλεγόμενο κτίριο στη Λάρνακα

Ο Δήμος Λάρνακας τίμησε πέντε πολίτες για τον αλτρουισμό που επέδειξαν προς τους ενοίκους του Ιδρύματος Άγιος Γεώργιος Χριστάκη Χασάπη, και συγκεκριμένα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία στις 9 Ιουνίου 2020 διέτρεξαν κίνδυνο από πυρκαγιά που ξέσπασε στον χώρο του Ιδρύματος.
Σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Δήμου Λάρνακας ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους Κωνσταντίνο Περιστιάνη, Γεώργιο Περιστιάνη, Έλενα Σπαρσή Περιστιάνη, Αρτέμιο Μάλλα και Κωνσταντίνο Γεωργίου.

Στην ομιλία του, ο κ. Βύρας τόνισε πως παρά τον πραγματικό κίνδυνο για την ζωή τους, οι πέντε μπήκαν στο κτίριο το οποίο φλεγόταν και έβγαλαν έξω τα παιδιά που ήταν μέσα,  αψηφώντας τον σοβαρό κίνδυνο για την ζωή τους. Τα συγκεκριμένα άτομα τα οποία ήταν στο εντός του κτιρίου του Ιδρύματος εκείνη την ώρα, ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας, ήταν άτομα που έχουν περισσότερη ανάγκη από όλους και θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο από μόνα τους να αντιδράσουν.

«Στην επικρατούσα κατάσταση, εσείς ρισκάρατε την ίδια σας την ζωή, χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκατε μέσα στο φλεγόμενο κτίριο και βγάλατε έξω τα 4 από τα 6 παιδιά τα οποία κινδύνεψαν να καούν. Εκφράζουμε τις απεριόριστες μας ευχαριστίες, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας για αυτή σας την ενέργεια» δήλωσε ο Ανδρέας Βύρας και ευχήθηκε όπως και άλλοι συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Άγιος Γεώργιος Χριστάκη Χασάπη, Μιχάλης Μάλλας, ανέφερε πως με όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας, αρκετοί πολίτες θεωρούν πως χάθηκε η ανθρωπιά, ο σεβασμός, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Οι άνθρωποι που θα τιμηθούν σήμερα αποδεικνύουν με την πράξη αυτοθυσίας τους ακριβώς το αντίθετο, είπε, και ανέφερε ότι το Ίδρυμα Χριστάκη Χασάπη αποφάσισε να τους τιμήσει, με την σειρά του.

Σχετικά νέα

X
Translate »