Κοινωνία

Τιμές καυσίμων: Σε 2-3 βδομάδες φτάνουμε τις προ-πανδημίας τιμές (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων το τελευταίο διάστημα. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, δηλαδή σε διάστημα δύο μηνών, η βενζίνη ανέβηκε κατά 14 σεντ, το πετρέλαιο κατά 8 σεντ και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 7,5 σεντ. Αν η πορεία αυτή συνεχιστεί υπολογίζεται ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει σε 2-3 βδομάδες το ύψος που είχε πριν την πανδημία του κορωνοϊού, δηλαδή το 1,20.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης, επανέφερε ένα πολυσυζητημένο αίτημα της πλευράς των καταναλωτών προς το Υπουργείο Ενέργειας. Να δώσουν στην δημοσιότητα τα στοιχεία πόσα εισάγουν οι εταιρείες, με ποιο κόστος και τι πληρώνει τελικά ο καταναλωτής. Τα έχουμε ζητήσει γραπτώς, προφορικώς και δημοσίως επανελειμμένα, είπε ο κ. Δρουσιώτης επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Ενέργειας διαχρονικά αποφεύγει να πει αν οι τιμές είναι λογικές, παρά μόνο ότι δεν δικαιολογείται κάποια παρέμβαση του Υπουργείου. Όλες τις φορές που υπήρξε αυτό το αίτημα είπε, η απάντηση ήταν ότι τα στοιχεία αυτά είναι εμπιστευτικά.

«Ένα σεντ αύξηση, συνεπάγεται σε βάθος ενός χρόνου με 9 εκατομμύρια ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά», ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης, προσθέτοντας πως αν οι τιμές συνεχίσουν να ανεβαίνουν κατά 5 δολάρια το βαρέλι μέσο όρο κάθε 2-3 βδομάδες, τότε σε 2-3 βδομάδες θα φτάσουμε την τιμή που ήταν πριν την πανδημία, δηλαδή το 1,20 στη βενζίνη.

Σχετικά νέα

X
Translate »