Γενικά

Θέλουν αστυνομικούς εδώ και τώρα – Ο αριθμός των κενών θέσεων

Η Αστυνομία χρειάζεται νέο αίμα και η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων πρέπει να προχωρήσει. Πέραν των 700 θέσεων διεκδικούν κάτοχο, όμως οι προσλήψεις στο Σώμα θα γίνουν σταδιακά και όχι ολοκληρωτικά.

Ο κορωνοϊός ανέστειλε την  πλήρωση των 200 θέσεων αστυνομικών και 30 ειδικών αστυνομικών. Η πανδημία άφησε τις προσλήψεις στη μέση, αφού οι επίδοξοι νέοι αστυνομικοί πρέπει πλέον να περάσουν τη βασική εξέταση των ψυχομετρικών εξετάσεων που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στις προσλήψεις.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Όπως έγραψε η Offsite, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης έδωσε οδηγίες ώστε να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα για να προχωήησει η πρόσληψη αυτών των 200 αστυνομικών,30 ειδικών αστυνομικών αλλά και 56 πυροσβεστών. Όπως εξήγησε την Πέμπτη 28 Μαϊου ο Υπουργός «ένας αρκετά μεγάλος αριθμός υποψηφίων που παρακάθισε στις γραπτές εξετάσεις απέτυχε λόγω κυρίως του υψηλού επιπέδου της εξέτασης των Μαθηματικών. Προς αποφυγή επανάληψης παρόμοιας αποτυχίας, έχουμε ως Υπουργείο ήδη λάβει μέτρα. Όμως το γεγονός αυτό δεν αφορά καθόλου την αποτελεσματικότητα των αναβαθμισμένων κριτηρίων πρόσληψης».

Πηγές από το Αρχηγείο Αστυνομίας ανέφεραν ότι «το συντομότερο πρέπει να γίνει αποπαγοποίηση θέσεων ώστε το 2021, και το 2022 να γίνουν και άλλες προσλήψεις για να καλυφθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός κενών θέσεων.

«Πονοκέφαλος» οι ΣΥΟΠ Αστυνομικοί

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε η Offsite, το εγχείρημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην πρόσληψη 200 συμβασιούχων ειδικών αστυνομικών «σκοντάφτει» στην αντίδραση των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Όπως εξήγησε στην Offsite, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ  Γιώργος Γεωργίου «τα κόμματα έχουν διαφορετικές απόψεις για τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου και ψάχνουμε τις λύσεις». Σημειώνεται ότι τα κόμματα αντιδρούν στο γεγονός ότι οι εν λόγω  συμβασιούχοι αστυνομικοί  για 1 +1 έτος θα είναι ένστολοι και θα οπλοφορούν.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο κατέθεσε το νομοσχέδιο με σκοπό η πρόσληψη συμβασιούχων ειδικών αστυνομικών για μέγιστη περίοδο δύο χρονών να καλύψει τις έκτακτες και πιεστικές ανάγκες στο Σώμα, μέχρι την πλήρη αφομοίωση του μόνιμου προσωπικού που θα πληρώσει τις θέσεις αστυνομικών και ειδικών αστυνομικών, το οποίο πρέπει προηγουμένως να τύχει της απαραίτητης εκπαίδευσης στην Αστυνομική Ακαδημία.

Σχετικά νέα

X
Translate »