Γενικά

Θα ταξιδέψεις στην Αγγλία; Τι πρέπει να προσέξεις στις κλήσεις σου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Μπορεί η Μεγάλη Βρετανία να είχε την πρόθεση μετά το Brexit να εφάρμοζε τη νομοθεσία για τα τέλη περιαγωγής, εντούτοις όλα δείχνουν ότι αυτό δεν ισχύει πλέον καθώς βρετανοί πάροχοι τηλεφωνίας αλλάζουν τον τρόπο χρέωσης.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Επίτροπος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Γιώργος Μιχαηλίδης προέτρεψε τους Κύπριους συνδρομητές που θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν το ταξίδι τους να συμβουλευτούν τους παρόχους τους ώστε να ενημερωθούν αναφορικά με τα ισχύοντα τέλη περιαγωγής εντός της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα συμβουλεύει τους επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έχουν απενεργοποιημένη την αυτόματη επιλογή δικτύου/παροχέα (automatically select network), ώστε να υπάρχει έλεγχος στο δίκτυο χρήσης σε σχέση με τους όρους και προϋποθέσεις χρέωσης.

“Αυτό που πρέπει να μάθει είναι ποιος από τους παρόχους στην Βρετανία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις χρεώσεις περιαγωγής. Διαφορετικά σε μια άλλη περιοχή που θα είσαι λόγω ισχύς σήματος, να ενωθείς με ένα πάροχο και να έχεις περισσότερες χρεώσεις”.

Σε περίπτωση που Κύπριοι καταναλωτές ταξιδεύουν εντός της ΕΕ, και βρεθούν σε περιοχή όπου συνορεύει με κράτος εκτός της ΕΕ, ο Επίτροπος Επικοινωνιών συμβουλεύει όπως γίνει απενεργοποίηση της αυτόματης επιλογής δικτύου/παροχέα (automatically select network), γιατί διαφορετικά ενδέχεται να γίνει σύνδεση με γειτονικό δίκτυο εκτός ΕΕ και να προκύψουν χρεώσεις εκτός Κανονισμού.

“Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι το θέμα των δεδομένων, αν θα βγούμε εκτός του πακέτου μας, αυτό θα πρέπει να έχουμε έγνοια”.

Σημειώνεται, ότι στην περίπτωση που έστω και ακούσια γίνει σύνδεση με δίκτυο εκτός της ΕΕ, ο καταναλωτής λαμβάνει ενημερωτικό μήνυμα στο οποίο περιλαμβάνονται πληροφορίες αναφορικά με τις ισχύουσες χρεώσεις.

Σχετικά νέα

X
Translate »