Γενικά

Θα επηρεαστούν 22 πτήσεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από την παναπεργία

Συνολικά 22 πτήσεις, αφίξεις και αναχωρήσεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, επηρεάζονται από την παγκύπρια τρίωρη στάση εργασίας, που εξήγγειλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για αύριο, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, από τις 12:00 μέχρι τις 15:00.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports «κατά τη διάρκεια της αυριανής παναπεργίας, στο αεροδρόμιο Λάρνακας ήταν προγραμματισμένες 9 αφίξεις και 7 αναχωρήσεις, ενώ στο αεροδρόμιο Πάφου 3 αφίξεις και 3 αναχωρήσεις». Οπως σημείωσε, «οι πλείστες πτήσεις έχουν επαναπρογραμματιστεί, με στόχο είτε να φτάσουν νωρίτερα, είτε να αναχωρήσουν μόλις λήξει η απεργία».

Πρόσθεσε ότι «εκκρεμούν ακόμα δύο πτήσεις και περιμένουμε από την αερογραμμή να μας ενημερώσει για τις νέες ώρες, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει οποιαδήποτε ακύρωση πτήσης». Συνολικά, είπε, «στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου επηρεάζονται περίπου 4.000 επιβάτες, αφίξεις και αναχωρήσεις».

Διαβάστε επίσης: Cyprus Airways: Πώς επηρεάζονται οι πτήσεις λόγω της απεργίας

Η κ. Κουρούπη σημείωσε πως «οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ενημερώσει τους επιβάτες για τις νέες ώρες αναχώρησης των πτήσεων. Στην ιστοσελίδα της Hermes Airports στο hermesairports.com υπάρχουν αναρτημένες οι νέες ώρες πτήσεων, ενώ το πτητικό πρόγραμμα είναι επικαιροποιημένο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «όσοι επιβάτες ταξιδεύουν μετά την απεργία, δηλαδή γύρω στις 4 το απόγευμα και έχουν κάνει web check-in, θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από τον έλεγχο ασφάλειας όπου θα υπάρχει μια θυρίδα/λωρίδα ανοικτή κατά τη διάρκεια της απεργίας καθώς επίσης και από το διαβατηριακό έλεγχο». Μετά το τέλος της απεργίας, τόνισε, έχουν γίνει διευθετήσεις για να υπάρχει επιπλέον προσωπικό στα αεροδρόμια ώστε το πτητικό πρόγραμμα να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Σε περίπτωση, συνέχισε η κ. Κουρούπη, «που κάποιος επιβάτης ταξιδεύει αύριο κατά τη διάρκεια των τριών ωρών της παναπεργίας και δεν έχει ειδοποιηθεί από την αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα για οποιαδήποτε αλλαγή, θα πρέπει να επιδιώξει να επικοινωνήσει μαζί τους ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας, ώστε να ενημερωθεί πώς επηρεάστηκε η πτήση του».

Είπε ακόμα ότι «!ορισμένες πτήσεις που είναι πολύ κοντά στην αρχή και το τέλος της απεργίας, πιθανόν να έχουν κάποιου είδους καθυστέρηση. Ωστόσο, κάνουμε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να διαχειριστούμε την κατάσταση».

Σύμφωνα με την κα. Κουρούπη, «παρά το γεγονός ότι έχουν επαναπρογραμματιστεί οι πτήσεις, έχουμε λάβει διαβεβαίωση από τον Πύργο Ελέγχου ότι σε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση και μια πτήση προσεγγίσει την Κύπρο μέσα σ’ αυτό το τρίωρο της απεργίας, τα αεροσκάφη θα προσγειωθούν». Ακόμα, ανέφερε, «οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, παρ’ όλο που θα συμμετέχουν στην απεργία, δεν πρόκειται να αφήσουν κόσμο πάνω στα αεροσκάφη σε περίπτωση που ένα αεροπλάνο φτάσει κατά τη διάρκεια της απεργίας».

Είπε επίσης ότι ολόκληρη η αυριανή μέρα θα έχει ορισμένα προβλήματα δεδομένου ότι θα υπάρχει μια τρίωρη διακοπή στο πτητικό πρόγραμμα των αεροδρομίων της Κύπρου. «Την ίδια ώρα με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, δεν θα υπάρξει ούτε ακύρωση πτήσεων ούτε και μεταφορά επιβατών από μια πτήση σε άλλη και φαίνεται ότι θα ισχύσει ο επαναπρογραμματισμός των πτήσεων», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »