Γενικά

Θα δουλέψουν & φέτος άνεργοι στις εκλογές-3 σενάρια για τα κέντρα

Πηγή: offsite.com.cy
Ίσως δεν ψηφίσετε στο εκλογικό Κέντρο που ψηφίζεται συνήθως λόγω πανδημίας

Tρία σενάρια επεξεργάζεται η Υπηρεσία Εκλογών ενόψει των βουλευτικών της 30ης Μαϊου 2021. Όπως συνηθίζεται στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες,  έτσι και αυτή τη φορά, θα αναζητηθούν από την Υπηρεσία και άνεργοι επιστήμονες που θα αναλάβουν καθήκοντα στα εκλογικά κέντρα.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή παραμένει ανοιχτός ο αριθμός των υπαλλήλων που θα προσληφθούν αφού η Υπηρεσία κάνει «ασκήσεις επί χάρτου» συνυπολογίζοντας και τα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί μας. Όπως αναφέραμε η Υπηρεσία επεξεργάζεται αυτά τα τρία σενάρια:

  • Nα λειτουργήσουν 1200 εκλογικά κέντρα παγκύπρια όπως είναι η συνήθης πρακτική.
  • Η λειτουργία εκλογικών κέντρων που θα εξυπηρετήσουν  έως 500 εκλογείς.
  • Η λειτουργία εκλογικών κέντρων που θα εξυπηρετήσουν έως 400 εκλογείς.

Αρμόδια πηγή ανέφερε ότι τα τρία σενάρια  θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, αλλά το τελικό σχέδιο θα εξαρτηθεί και από τα δεδομένα με τον κορωνοϊό. Στα δυο τελευταία σενάρια θα απαιτηθεί η λειτουργία περισσότερων εκλογικών κέντρων.

Αιτήσεις ηλεκτρονικά 

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για να εργαστούν στις εκλογές θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Ωστόσο, ακόμα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δεν άνοιξε, αφού η Υπηρεσία Εκλογών αναμένει και την έγκαιρη λειτουργία αλγόριθμου από το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, ώστε οι επιλογές  και η στελέχωση των εκλογικών κέντρων να γίνονται αυτοματοποιημένα.

Θα λειτουργήσουν κέντρα στο εξωτερικό 

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Υπηρεσία Εκλογών προσανατολίζεται και στη λειτουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό δηλαδή σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία. Χαρακτηριστικά, στην Ελλάδα υπάρχουν σκέψεις λειτουργίας κέντρων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στη Μεγ. Βρετανία υπάρχει σχέδιο να λειτουργήσουν κέντρα σε Λονδίνο και Μάντσεστερ. Απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας εκλογικών κέντρων είναι  να υποδεχθούν  τουλάχιστον 30 εκλογείς ώστε να «κλειδωθεί» η μυστικότητα της ψήφου.

Σημειώνεται ότι στις 23 Απριλίου θα αυτοδιαλυθεί η παρούσα Βουλή και ταυτοχρόνως θα εκδοθούν από τον Υπουργό Εσωτερικών τα διατάγματα για το διορισμό των Εφόρων Εκλογής

Σχετικά νέα

X
Translate »