ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τερματισμός της Οδηγίας SEVESO στη περιοχή των πρώην διυλιστηρίων αναφέρει ο κος Ανδρέας Βύρας

Τον τερματισμό της Οδηγίας SEVESO στη περιοχή των πρώην διυλιστηρίων, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από επενδυτές, για να μπορούν να δρομολογηθούν έργα ανάπτυξης, ζήτησε ο Δήμαρχος Λάρνακας από την Υπουργό Ενέργειας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα την πόλη και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΛ, εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων και Υπηρεσιακούς Λειτουργούς. Στόχος της συνάντησης ήταν, όπως αναφέρει ο Δήμος, να ενημερωθεί η Υπουργός σχετικά με την πορεία υλοποίησης διαφόρων θεμάτων που αφορούν τη Λάρνακα.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ευχαρίστησε την Υπουργό Ενέργειας για την αγαστή συνεργασία του Υπουργείου της με το Δήμο Λάρνακας σε σχέση με τα θέματα που εμπίπτουν στη δική τους αρμοδιότητα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενόψει του μεγάλου ενδιαφέροντος από επενδυτές στην περιοχή των πρώην διυλιστηρίων, ο Δήμαρχος ανάφερε ότι είναι απαραίτητο να τερματιστεί η εφαρμογή της Οδηγίας SEVESO  για να μπορούν να δρομολογηθούν τα έργα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα στην συγκεκριμένη τοποθεσία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα ορθής αξιοποίησης της περιοχής Παμπούλας στη Λάρνακα, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αναμένεται, προστίθεται στην ανακοίνωση, να προγραμματιστεί σύντομα επιτόπια επίσκεψη από αρμόδιους Λειτουργούς του Υπουργείου Ενέργειας και του Δήμου Λάρνακας ούτως ώστε να αξιολογηθούν τα επόμενα βήματα.

Σχετικά νέα

X
Translate »