Breaking News

Γενική Επικαιρότητα

Τέλος στα tips των σερβιτόρων θέλουν να βάλουν εστιάτορες και επιχειρηματίες

Πηγή: alphanews.live

Εν αναμονή εξέτασης της πρότασης που κατέθεσαν για κατηγοριοποίηση των κέντρων αναψυχής από τη Βουλή, η οποία προνοεί επίσης τον τερματισμό καταβολής φιλοδορημάτων στο προσωπικό της εστίασης, τελούν εστιάτορες και επιχειρηματίες. Αυξημένα κόστα κι άλλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο αλλά και παγκύπρια, λέει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής.

Επιπτώσεις φαίνεται πως έχουν τα κέντρα αναψυχής από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, η οποία αναπτύχθηκε από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Τονίζει πως τα κέντρα αναψυχής κατά την διάρκεια της πανδημίας είχαν παραμείνει για αρκετό καιρό κλειστά ή ανενεργά.

Νεόφυτος Θρασυβούλου, Πρόεδρος ΟΣΙΚΑ
Ο τοπικός σύνδεσμος έχει τα δικά του προβλήματα, τα οποία ήδη συζητά με τους βουλευτές της Πάφου και θα έχουμε συναντήσεις με το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα που απασχολούν τα κέντρα στην Πάφο. Τα κέντρα αναψυχής μετά την πανδημία, έχουν παραμείνει αρκετό καιρό κλειστά ή ανενεργά και σήμερα αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Ετοιμαζόμαστε για τη νέα τουριστική περίοδο και ήρθε η ώρα να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου.

Ξεκινά η νέα τουριστική περιόδος, όμως με πολλά προβλήματα. Νομοθεσίες βρίσκονται στον “πάγο” και αφορούν την κατηγοριοποίηση των κέντρων αναψυχής. Ο κ. Θρασυβούλου μιλά στην εκπομπή Alpha Καλημέρα για τα αιτήματα του συνδέσμου και την πρόταση που έχει στα χέρια του ο Υφυπουργός Τουρισμού, η οποία ενδέχεται να λύσει τα προβλήματα οχλαγωγίας και ωραρίων των κέντρων αναψυχής.

Τέλος στο Φιλοδώρημα 10%

Αναχρονιστική νομοθεσία ονομάζει ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ τον νόμο που, όπως ισχτυρίζεται, αναγκάζει τον επιχειρηματία να κόβει 10% από τον πελάτη και να το μοιράζει στους υπαλλήλους. Αυτό ελεγχόταν από τις υπηρεσίες του κράτους με ελέγχους από το τμήμα εργασίας, οι οποίοι εξέταζαν και καταγγελίες.

Νεόφυτος Θρασυβούλου, Πρόεδρος ΟΣΙΚΑ
Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους υπαλλήλους να διεκδικούν το φιλοδώρημα για τις υπηρεσίες τους. Όταν ρυθμιστούν οι απολαβές των υπαλλήλων και θα ξέρουν πόσα χρήματα θα λαμβάνουν, τότε τα τυχερά τιπς θα πρέπει να ρυθμιστούν σε ένα ποσοστό, όπου ο σερβιτόρος θα σε ρωτάει (ακόμη και σε κάρτα) εάν θέλει να αφήσει ο πελάτης τιπς στους υπαλλήλους.

Παράνομο όσοι έχουν σήμερα την επιλογή στην κάρτα φαίνεται πως είναι σύμφωνα με τον κ. Θρασυβούλου, αφού ήδη συμπεριλαμβάνονται οι υπηρεσίες στο λογαριασμό. η κοινωνία εάν επιλυθεί το πρόβλημα με τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής και την τροποποίηση της νομοθεσίας περί κέντρων αναψυχής. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης, στην ρύθμιση του ωραρίου μουσικής που ενδέχεται να λύσει και το πρόβλημα της οχλαγωγίας.

Νεόφυτος Θρασυβούλου, Πρόεδρος ΟΣΙΚΑ
Ήρθε η ώρα να τροποποιηθεί η νομοθεσία περί κέντρων αναψυχής, η οποία βρίσκεται στο Υφυπουργείο Τουρισμού και αναμένουμε να κατατεθεί στη Βουλή για έγκριση. Με την πρόταση αυτή, ο κλάδος θα εισέλθει σε ένα νέο κύκλο εργασιών για τα κέντρα αναψυχής. Δύο διαφορετικές κατηγορίες που θα λειτουργούν διαφορετικά. Η μία θα αφορά τα κέντρα αναψυχής και η άλλη τα κέντρα εστίασης. Θα πρέπει να καθοριστούν κατηγορίες οι οποίες θα προσδιορίζουν τα αγαθά που πουλούν αλλά και τις ώρες λειτουργίας τους.

Η πρόταση αναμένεται να ξεχωρίζει τα μουσικοχορευτικό κέντρα από τις ταβέρνες και τα εστιατόρια, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος, αυτή τη στιγμή ένα κέντρο σνακ-μπαρ μπορεί να ξεκινήσει από το πρωί και να παρέχει πρόγευμα και να κλείνει τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά τις οποίες μετατρέπεται σε μπαράκι (μουσικοχορευτικό χώρο).

Όπως φαίνεται, η ρύθμιση λειτουργίας χρειάζεται για να διαμορφωθούν οι προδιαγραφές που θα εργάζονται μέχρι το βράδυ. Δηλαδή, οποιοσδήποτε επιχειρηματίας θα μπορεί να εξασφαλίσει μία ή περισσότερες κατηγορίες, αρκεί ο χώρος του και ο  τρόπος λειτουργίας να είναι μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »