Γενικά

Τέλος εποχής για την Πράσινη πολυκατοικία η οποία κατεδαφίζεται σύντομα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook το Σωματείο Εθνοφυλάκων Επαρχίας Λάρνακας, η γνωστή σε όλους Πράσινη Πολυκατοικία σύντομα θα αποτελέσει ιστορία για την πόλη μας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση στο κτίριο αυτό είχαν βρει καταφύγιο Τούρκοι και Τ/κ στρατιώτες, οι οποίοι αντάλλαζαν πυρά με τους στρατιώτες μας του 226 ΤΟ. «Εδώ διεξάχθηκαν σκληρές μάχες με απώλειες από την τουρκική πλευρά».

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Στο κτίριο αυτό το 1974 είχαν βρει καταφύγιο Τούρκοι + Τουρκοκύπριοι στρατιώτες οι οποίοι αντάλλασσαν πυρά με τους στρατιώτες μας του 226 τπ εδώ διεξάχθηκαν σκληρές μάχες με απώλειες από την τουρκική πλευρά .Ο δεύτερος λόχος του 226 τπ με έδρα το κτίριο που βρισκόταν απένατι από το παλιό ΓΣΖ ιδιοκτησία του κ Αλκιδα και τα πιο κάτω φυλάκια 1, Σολομονιδη 2, Ηραλκειδη 3, Διανέλλου 4, Ρωσσιδη 5, Στοά (Αγιου Λαζαρου) 6, Βαριάνου είχε διαταχθεί να καταλάβει την πράσινη πολυκατοικία έτσι στις 22 Αυγούστου μέρα Πέμπτη άρχισε το σφυροκόπημα του κτίριου με όλμους πόλεως 60 χιλ. ακολούθως διατάχτηκε πυρ και κίνηση για κατάληψη του κτιρίου με κάλυψη πυρών από το φυλάκιο Βαριανου που βρισκόταν εγγύτερα της πράσινης πολυκατοικίας ,ετσι με την κάλυψη των πυρών προσέγγισαν το κτίριο οι πρώτοι δυο άνδρες.

Οι αμυνόμενοι μόλις αντίκρισαν τους επιτιθέμενους σήκωσαν Άσπρο σεντόνι και πέταξαν τα όπλα τους και εξήλθαν του κτιρίου. κατά την εκκαθάριση τού κτιρίου ανευρέθηκε επίσης ένα πολυβόλο browing 30 χιλ.στον 3 όροφο του κτιρίου. Στην οπίσθια μεριά του κτίριου διακρίνονται ακόμα οι τρύπες των σφαιρών από τις μάχες σημείο που μαρτυρεί και το σφυροκόπημα του κτίριου και από τον πρώτο λόχο.

Σχετικά νέα

X
Translate »