ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τελευταίες πινελιές στην ιστορική αποβάθρα Λάρνακας

Πηγή: stockwatch.com.cy

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στα έργα αναπαλαίωσης της ξύλινης αποβάθρας στη Λάρνακα, η οποία αναμένεται ότι θα ανοίξει για το κοινό στο τέλος Φεβρουαρίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings, Πάνος Αλεξάνδρου.
Σε δηλώσεις στη StockWatch, ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται η εργασία τοποθέτησης των φώτων κάτω από την διατηρητέα αποβάθρα και εάν δεν προκύψει οποιαδήποτε καθυστέρηση από μέρους του εργολάβου, τότε η αποβάθρα θα παραδοθεί εντός των ημερών και τέλος του μήνα θα ανοίξει για το κοινό».

Όσον αφορά την κατάθεση του θεμέλιου λίθου, η οποία θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση των βαριών κατασκευαστικών έργων του project, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι έχει προγραμματιστεί στα μέσα του ερχόμενου Απριλίου.

Τα έργα ανάπλασης της ιστορικής αποβάθρας της Λάρνακας, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί περιλαμβάνουν την επιδιόρθωση των υφιστάμενων μεταλλικών και ξύλινων καθισμάτων, τη συντήρηση των πασσάλων φωτισμού, την αλλαγή διαφόρων φωτιστικών επί της αποβάθρας, την εγκατάσταση συστήματος φωτισμού κάτω από την αποβάθρα (έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη) και την αναβάθμιση του υφιστάμενου ιστορικού γερανού και των δύο φάρων, που βρίσκονται επί της αποβάθρας.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι ολοκληρώθηκε και η ανάπλαση του οικήματος Ναυτίλου σε μουσείο φωτογραφίας και ιστορίας, όπου θα δίνεται η ευκαιρία σε Κύπριους επισκέπτες και τουρίστες να γνωρίσουν κινηματογραφικά την ιστορία της Κύπρου, την ιστορία της Λάρνακας και την ιστορία της μαρίνας της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, για την ώρα αποφεύχθηκαν οι βαριές κατασκευές στην αποβάθρα η οποία είναι διατηρητέα και θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως έχει.

Γι’ αυτό, όπως εξήγησε, εγκαταλείφθηκε η ιδέα για καφετέρια, μπαρ ή διάφορα περίπτερα που να διαθέτουν προς πώληση διάφορα παραδοσιακά προϊόντα κατά μήκος της αποβάθρας, κάτι που ενδεχομένως να εξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο, σημείωσε.

Η επένδυση του €1,2 δισ. για ανάπλαση της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας από την κοινοπραξία Kition Ocean Holdings Ltd θα υλοποιηθεί σε τέσσερις φάσεις με χρονικό ορίζοντα 13 χρόνων.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ανάπλαση της μαρίνας η οποία αναμένεται ότι θα φιλοξενεί 700 σκάφη, δύο ξενοδοχεία, οικιστική και εμπορική ανάπτυξη, κτήρια που θα στεγάσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, νέο οδικό δίκτυο, χώρους πρασίνους, παιδότοπους και άλλα.

 

Της Ηρώς Ευθυμίου

Σχετικά νέα

X
Translate »