Αναπτυξιακά Έργα

Τελέστηκαν τα εγκαίνια για την Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Πάνω Λευκάρων

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα βρίσκεται αρωγός στις προσπάθειες των τοπικών αρχών για υλοποίηση σύγχρονων κοινωφελών έργων που στόχο έχουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του Εργου «Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Πάνω Λευκάρων – Φάση Α» που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ ο Υπουργός ανέφερε ότι «το έργο αναδεικνύει την ιδιαίτερη ομορφιά των Λευκάρων και θα αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη και την μελλοντική του πρόοδο. Μέρος του οράματος των τοπικών αρχών, ήταν η δημιουργία, μέσα από το έργο, συνθηκών οι οποίες θα συντελούσαν στην αναζωογόνηση του Δήμου και στην αναβάθμιση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος»

Κάνοντας αναφορά στο έργο ο κ. Πετρίδης είπε πως «το όραμα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά τον Νοέμβριο του 2016 με την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 κάτω από το Μέτρο  7: «Βασικές Υπηρεσίες και ανάπλαση χωριών σε Αγροτικές περιοχές», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου».

Το συγκεκριμένο έργο, συνέχισε αποτελεί τρανή απόδειξη ότι το κράτος βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου, με προγραμματισμό και σχεδιασμό μιας περιφερειακής πολιτικής που θα επιφέρει ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία σε όλη την επικράτεια της Κύπρου, τις πόλεις και τα χωριά.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις ανισότητες που παρατηρούνται στις ορεινές αγροτικές κοινωνίες σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα και είπε πως η μείωση τους «αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους στους οποίους επενδύει τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η Κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην έγκριση για συγχρηματοδότηση του έργου από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ότι «αποτελεί την ευόδωση των προσπαθειών της Τοπικής Αρχής, των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Εσωτερικών. Η συγχρηματοδότηση αποτελεί το έναυσμα για την οικονομική αναζωογόνηση του Δήμου Λευκάρων με τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, αύξηση του αγροτουρισμού και τη λειτουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας».

Ο Υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με την μελλοντική ολοκλήρωση και της Β’ φάσης του έργου, τα Λεύκαρα θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο την χαρακτηριστική τους ομορφιά».

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »