Εκπαίδευση

Τεχνική Σχολή Λάρνακας: Πρώτο βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μέσης Εκπαίδευσης «INNOVA Challenge»

Για ακόμα μια φορά, διακρίθηκε η Τεχνική Σχολή Λάρνακας, η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μέσης Εκπαίδευσης «INNOVA Challenge» του Προγράμματος «Καλλιέργεια Κουλτούρας ΕΤΑΚ», του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) με την καινοτόμο ιδέα, ανάπτυξης δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας: «Οδηγώ με ασφάλεια».

Η βράβευση έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας, στα πλαίσια της εκδήλωσης European Researchers’ Night.

Η οποία είναι μια καινοτόμος επιχείρηση με πανέξυπνη κατασκευή που αποσκοπεί ουσιαστικά στην παρεμπόδιση θανατηφόρων δυστυχημάτων, αλλά και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας. Το προϊόν της επιχείρησης θα αποφέρει τόσο κέρδος στην επιχείρηση όσο και στην κοινωνία, με την αποτροπή θανατηφόρων δυστυχημάτων με μοτοσικλέτα.

Το προϊόν απευθύνεται σε όλους τους οδηγούς μοτοσικλέτας, και ειδικότερα τους νεαρής ηλικίας οδηγούς, οι οποίοι είναι πιο άπειροι στο δρόμο, αλλά και πιο επιρρεπείς σε καταχρήσεις οινοπνευματοδών ποτών και ουσιών.

Παράλληλα, απευθύνεται στο κράτος, και ειδικότερα στο Υπουργείο Οδικών Μεταφορών, το οποίο θα μπορεί να επιχορηγεί την αγορά της «Έξυπνης» κατασκευής που σώζει ζωές, ειδικά σε άτομα που μόλις αποκτούν την άδεια οδήγησης της μοτοσικλέτας, καθώς θα μπορούσε να ενταχθεί ως νέο εργαλείο ασφαλούς οδήγησης μιας μοτοσικλέτας, στα πλαίσια συνέχισης της υλοποίησης του προγράμματος «Bike – Safe», που έχει σκοπό την επιμόρφωση των νεαρών μοτοσικλετιστών από μέλη της Τροχαίας για θέματα οδικής ασφάλειας.

Κατά τη σχολική χρονιά 2021 – 2022, οι μαθητές ολοκλήρωσαν εξ ολοκλήρου την κατασκευή και έστησαν την εταιρεία για προώθηση του προϊόντος της επιχειρηματικής ιδέας: «Οδηγώ με ασφάλεια», το οποίο βρίσκεται σε έκθεση στους χώρους της ΤΕΣΕΚ Λάρνακας. Έτσι, όποιος επενδυτής ενδιαφέρεται, θα μπορεί να επισκεφθεί τους χώρους και να ενημερωθεί σχετικά με το προϊόν.

Ονόματα Μελών Ομάδας:
Θεοφάνους Σταύρος, ΘΗΜ3
Αυγουστή Παναγιώτης, ΘΗΜ2
Παγώνη Δημήτρης, ΘΗΜ3
Ζούγκρου Αντρέας ΘΗΜ2
Κυριάκου Μιλτιάδης ΘΗΜ2

Προπονητής: Χρήστος Παππάς, Καθηγητής Ηλεκτρολογίας

 

Σχετικά νέα

X
Translate »