Γενικά

Τα ασφαλτικά δεν πάνε Καλαβασό, προφορική διαβεβαίωση Υπ. Γεωργίας

Πηγή: alphanews.live

Προφορικές διαβιώσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα ασφαλτικά εργοστάσια δεν θα μεταφερθούν στην περιοχή της Καλαβασού, αλλά γίνονται σκέψεις για δημιουργία κινητών μονάδων, έλαβε ο κοινοτάρχης Καλαβασού από τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Καλαβασού, η διαβεβαίωση αυτή ζητήθηκε να δοθεί γραπτώς και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, Λευτέρης Φωκάς Κοινοτάρχης Καλαβασού, ανέφερε πως την περασμένη Κυριακή έχει μια συζήτηση με τον Πρόεδρο, τους Υπουργούς καθώς και τους υπηρεσιακούς σε ότι αφορά τα τρία ανοικτά ζητήματα που είναι:

-Το ΕΔΑ Λεμεσού το οποίο λειτουργεί χωρίς περιβαλλοντικές άδειες
-Η οικιστική ζώνη Ζυγίου που είναι πολύ κοντά στη βιομηχανική ζώνη
-Τα ασφαλτικά

Σε ότι αφορά το ΕΔΑ Λεμεσού, ο κ. Φωκά είπε πως υπάρχει μια έκθεση από εμπειρογνώμονα τα αποτελέσματα της οποίας ζητήθηκαν να δοθούν και στις κοινότητες.

Σε ότι αφορά τη σύσκεψη που προγραμματίζεται εντός της εβδομάδας, ο κ. Φωκά εξήγησε πως η διυπουργική σύσκεψη στο Προεδρικό η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει εντός της εβδομάδας, είναι συνέχει της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου 2022 στο Προεδρικό. Όπως εξήγησε ο κ. Φωκά, σε εκείνη τη σύσκεψη , είχαν μείνει ανοικτά κάποια ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν κατά τη νέα σύσκεψη.

Σχετικά νέα

X
Translate »