Αυτοκίνητο

Tα Ford Mustang φτάνουν και στην Κύπρο

Τα muscle cars κυκλοφορούν επίσημα στην Ευρώπη μετά από 50 χρόνια

Στους δρόμους της Κύπρου θα αρχίσει το Φθινόπωρο η κυκλοφορία των νέων Ford Mustang. Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, η Michaels Automotive θα φέριε στην Κύπρο βασικές εκδόσεις των σπορ οχημάτων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τόσο σε γραμμή coupe όσο και cabriolet. Συγκεκριμένα, η βασική έκδοση θα έχει το νέο κινητήρα 2.3 λίτρων EcoBoost, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμος και ο V8 των 5.0 λίτρων.

Η νέα Ford Mustang πωλείται σε όλη την Ευρώπη για πρώτη φορά σε διάστημα 50 και πλέον χρόνων καθώς οι 5 πρώτες γενιές συνήθως δεν εξάγονταν εκτός Βόρειας Αμερικής μαζικά, παρά μόνο μεμονωμένα, κατόπιν παραγγελίας. Αντιθέτως, η έκτη γενιά της διατίθεται επίσημα και στην Ευρώπη, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε δεξιοτίμονη έκδοση. Η Michaels Automotive, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Ford στην Κύπρο, θα έχει την ευθύνη για το λανσάρισμα, τις πωλήσεις και τις υπηρεσίες after sales των Mustang για την εγχώρια αγορά.

Τα Ford Mustang είναι ένα από τα γνωστότερα αυτοκίνητα παγκοσμίως και μαζί με την Pontiac GTO του 1964, δημιουργός της κατηγορίας των pony cars, γνωστά και ως muscle cars: φθηνά σπορ coupé με μακρύ μπροστινό μέρος, κοντό πίσω μέρος και σαλόνι διάταξης 2+2 θέσεων.

Διάσημοι ιδιοκτήτες Ford Mustang ήταν οι Bill Clinton, Jim Morrison, Jay Leno και Kelly Clarkson, ενώ η μάρκα απαριθμεί πάνω από 9.000 εμφανίσεις σε τηλεοπτικές και μουσικές παραγωγές, video games αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες δίπλα σε αστέρες του Χόλυγουντ όπως οι Will Smith, Nicholas Cage, Jason Statham, Tom Cruise, και ίσως ο πιο γνωστός Steve McQueen – στην ταινία της δεκαετίας του 1960, Bullitt.

 

Επιμέλεια Δήμητρα Λάντου

inbusiness_logo

Σχετικά νέα

X
Translate »