Κοινωνία

Συσσίτιο Λάρνακας: To καταφύγιο προσφοράς σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη (vid-pics)

Της Νάσιας Γεωργίου

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Το συσσίτιο της Λάρνακας με το φαγητό που προσφέρει, δίνει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη μια ανάσα και λίγη δύναμη για να συνεχίσουν στο αγώνα της ζωής.

Το συσσίτιο δημιουργήθηκε ως μια οργανωμένη προσπάθεια της ανώνυμης δημιουργού του, η οποία βοηθούσε πολλά χρονιά, στην κοινότητα της Λάρνακας. Κατανοώντας την ανάγκη του κόσμου στην πορεία άρχισε να προσφέρει πιο συχνά δημιουργώντας στην εκκλησιά του Άγιου Γεωργίου ένα μικρό πάγκο προφοράς φαγητού και αργότερα αποφάσισε να αφιερώσει προσωπικό της χρόνο και χρήματα για να προσφέρει βοήθεια σε περισσότερα άτομα. Το 2011 ξεκίνησε επίσημα σε αυτό εδώ το χώρο όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα το συσσίτιο, όπου η ελπίδα, η υποστήριξη βρήκαν ένα σπίτι.

 

 

Δεν είναι πως ο κόσμος δεν έχει να φάει , δεν είναι θέμα πείνας, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν σπίτια, δουλείες, οικογένειες και ζωές, όμως έχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και αυτό το φαγητό είναι μια στήριξη, μια ανάσα για να προσφέρουν αυτά τα χρήματα σε κάτι άλλο.

Ένα καταφύγιο όπου η οικογένεια είναι οι εθελόντριες του, οι οποίες καθημερινά είναι εκεί να προσφέρουν όχι μόνο φαγητό αλλά πάνω από όλα αγάπη και στοργή. Είναι εκεί για να ακούσουν την ιστορία κάποιου να του συμπαρασταθούν και να του προσφέρουν ασφάλεια. Εγώ τις ονόμασα οι τρεις άγγελοι, είναι τρεις γλυκύτατες γυναίκες οι οποίες έχουν δημιουργήσει μια άψογη ομάδα κάτω από τις φτερούγες της δημιουργού και έχουν να δώσουν πάντα ένα χαμόγελο και μια θετική ενέργεια. Κάνουν υπομονή στα δύσκολα και προσφέρουν χρόνο από τη ζωή τους για να βοηθήσουν άγνωστους που για αυτές πια αποτελούν οικογένεια.

 

Η ομάδα του συσσιτίου είναι πια μια ενωμένη και δυνατή ομάδα που αφιλόκερδος αγωνίζεται να βοηθήσει αυτούς που το να σταθούν στα πόδια τους η να έχουν κάτι περισσότερο στη ζωή τους τους είναι αδιανόητο. Από η ώρα 7 μέχρι τις 2 το μεσημέρι είναι εκεί ότι μέρα και να είναι ότι καιρό και να έχει γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχουν αργίες στην προσφορά και στην αγάπη.

Μια φορά την ημέρα γύρω στις 10:30 το πρωί ανοίγουν οι πόρτες για τον κόσμο και μοιράζονται τα φαγητά τα οποία δεν αποτελούνται από ένα μονό πιάτο φαγητό αλλά από ένα ψωμί ή χυμό ή οτιδήποτε δίνεται από ανθρώπους που προσφέρουν και στηρίζουν το έργο της δημιουργού του συσσιτίου.

Ένα πνευματικό καταφύγιο το οποίο έχει στόχο να αποτελέσει ένα μέρος στο μέλλον με ακόμη περισσότερο έργο. Να προσφέρει στο κόσμο, τη δυνατότητα να παίρνει τα φάρμακα του να μπορεί να βρει δουλεία σε κόσμο που μόνος του αδυνατεί αλλά και να νιώθει ασφάλεια στο σπίτι του. Όπως μας είπε και η δημιουργός η οποία προτίμησε να παραμείνει ανώνυμη «Νιώθουμε ότι δεν δίνουμε τίποτα», «Την αγάπη πρέπει να την μοιραζόμαστε και προσφέρουμε επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς»

 

Ο οποιοσδήποτε έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφέρει βοήθεια μπορεί να επικοινωνήσει:

facebook

τηλ.: 99 607249

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γρίβα Διγενή (απέναντι από την πρών ΣΠΕ Μακράσυκας)

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »