Αναπτυξιακά Έργα

Συνέντευξη τύπου: Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI)

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για το Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI).

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Radisson Blu Hotel, με ομιλητές τον Δήμαρχο Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα, την Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Νατάσσα Πηλείδου, τον Επικεφαλή Επιστήμης Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κυριάκο Κοκκινό και εκπρόσωπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Cyprus Marine and Maritime Institute το οποίο θα εδρεύει στην Λάρνακα, θα είναι ένα διεθνές επιστημονικό και επιχειρηματικό Κέντρο Αριστείας στους τομείς της ναυτιλίας και της θαλάσσιας έρευνας.

Στόχος του είναι να προσφέρει λύσεις στΣυνέντευξη τύπου: Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI) τις πραγματικές ανάγκες και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ή θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας και  η κοινωνία. Η πρόταση για την δημιουργία του CMMI υποβλήθηκε για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση το Νοέμβριο του 2018 στο πλαίσιο της Δράσης «Teaming», του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντας 2020».

Μετά από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία, έλαβε την τρίτη θέση ανάμεσα στις συνολικά 208 προτάσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κι εγκρίθηκε για χρηματοδότηση ύψους €30 εκατομμυρίων. Συντονιστής του έργου αυτού είναι ο Δήμος Λάρνακας και οι υπόλοιποι εταίροι είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου (MarInEM), οι κυπριακές εταιρείες SignalGeneriX και  GeoImaging, οι ιρλανδικοί ερευνητικοί οργανισμοί Marine Institute of Ireland και SmartBay Ireland καθώς και το βρετανικό ερευνητικό ινστιτούτο Southampton Marine and Maritime Institute.

Η δημιουργία αυτού του Κέντρου θα συμβάλλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την προώθηση στενότερης συνεργασίας και την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το έργο αυτό θα έχει έχει πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη για την χώρα μας.

Η περιοχή που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία του είναι δίπλα από το χώρο στάθμευσης στην παραλία Μακένζυ.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »