ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνένωση Αραδίππου-Λάρνακας: Το παρασκήνιο από τους Πρωταγωνιστές

Συνεχίζονται οι πιέσεις από τον Δήμο Αραδίππου για εγκατάλειψη του σεναρίου συνένωσης του με τη Λάρνακα. Μετά από χτεσινή ανακοίνωση του Δημάρχου Ευάγγελου Ευαγγελίδη, στην οποία επαναλάμβανε τη θέση του για παρεμβάσεις δείχνοντας τη Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ Λάρνακας, η συζήτηση μεταφέρθηκε στο στούντιο της εκπομπής Alpha Ενημέρωση.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ο Δήμαρχος Αραδίππου από την πλευρά του επανέλαβε την απογοήτευση του διότι την υστάτη πριν τις ανακοινώσεις κατόπιν παρεμβάσεων όπως είπε και πολιτικών πιέσεων από τη Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ Λάρνακας η Αραδίππου βρέθηκε εν τέλει να συνενώνεται με τη Λάρνακα. Εμφανίστηκε επίσης ενοχλημένος για το γεγονός ότι κάποιες κοινότητες πρότειναν να συνενωθούν με την Αραδίππου χωρίς να τον ενημερώσουν. Έδειξε μάλιστα τους Τρούλλους το Δημοτικό συμβούλιο των οποίων όπως είπε, παραπλανήθηκε.

Απαντώντας ο επικεφαλής της ομάδας του ΔΗΣΥ Λάρνακας, Πάμπος Γαβριήλ, απάντησε πως ναι επικοινώνησε με τον Κοινοτάρχη Τρούλλων καθώς ο ίδιος κατάγεται από εκεί και του ζήτησε προτού αποφασίσουν ως κοινοτικό συμβούλιο, θα ήθελε να τους μεταφέρει τις απόψεις του. Ούτε παρεμβήκαμε, ούτε προτείναμε, είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως εν τέλει δεν τον κάλεσαν ποτέ σε συνάντηση. Επιπλέον ανέφερε πως στις 24 Οκτωβρίου με επίσημη ανακοίνωση η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ Λάρνακας δημοσιοποίησε τη θέση της ότι οι Δήμοι που θα συνενώνονταν θα έπρεπε να είχαν φυσική συνέχεια και πως στην περίπτωση της Λάρνακας και της Αραδίππου αυτό ισχύει.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου επέμεινε στις θέσεις του λέγοντας πως την τελευταία στιγμή η Λάρνακα αντιλήφθηκε ότι δεν ήθελε το σενάριο συνένωσης με Λιβάδια και Δρομολαξιά ανατρέποντας τα πάντα.

Σχετικά νέα

X
Translate »