Δελτία Τύπου

Συνάντηση ΕΤΑΠ Λάρνακας με τον Υπουργό Μεταφορών

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την ενιαία ανάπτυξη Λιμανιού-Μαρίνας Λάρνακας. Το έργο πρόκειται να δώσει μια μεγάλη ώθηση στο τομέα του τουρισμού της Λάρνακας και πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία. Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λ/κας κ. Ντίνος Λευκαρίτης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, το Δήμαρχο Λάρνακας, τους Βουλευτές και όλους όσους εργάστηκαν για να μπορέσει να υλοποιηθεί το πολυαναμενόμενο αυτό έργο. Πρόσθεσε ταυτόχρονα ότι: «με την ανάπτυξη του Λιμανιού-Μαρίνας και τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών που αποτελούν τα δύο πιο μεγαλεπήβολα έργα στην επαρχία μας, καθώς και άλλα σημαντικά έργα που έχουν τροχοδρομηθεί, η Λάρνακα μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή όπου θα καταφέρει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές της».

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Σε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΤΑΠ Λάρνακας με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Καρούσο που πραγματοποιήθηκε χθες, τέθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που επηρεάζουν την τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας που εκκρεμεί εδώ και τριάντα χρόνια, με τον Υπουργό να διαβεβαιώνει ότι οι διαδικασίες για τη γ’ φάση (περιοχή Βορόκληνης) προχωρούν και το β’ εξάμηνο του 2020 αναμένεται να προκηρυχθεί η προσφορά για τα κατασκευαστικά έργα. Όσον αφορά τη δ’ φάση (περιοχή Πύλας), ο Υπουργός ανέφερε ότι αναμένεται η ετοιμασία του αναθεωρημένου ρυθμιστικού σχεδίου από το Τμήμα Πολεοδομίας.

Στα πλαίσια της συνάντησης τέθηκε και το σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης των παραλιών στις περιοχές Βορόκληνης, Πύλας και Περβολιών, για το οποίο αναφέρθηκε ότι θα γίνουν τάχιστα οι ενέργειες ώστε να προωθηθεί η κατασκευή κυματοθραυστών βάσει της μελέτης για προστασία των ακτών της Λάρνακας, ενώ θα καταβληθούν προσπάθειες από τον Υπουργό για να ξεκαθαρίσει και το θέμα της συνεισφοράς των Κοινοτήτων.

Για πολλοστή επίσης φορά, συζητήθηκαν τα προβλήματα της ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της Λάρνακας με το κυριότερο ζήτημα ν’ αποτελεί το γεγονός ότι το Επαρχιακό Μουσείο Λάρνακας παραμένει κλειστό για ανακαινίσεις από τον Μάιο του 2017. Δυστυχώς, και πάλι δεν έχουν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα που είχε υποσχεθεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε προηγούμενες συναντήσεις και η ΕΤΑΠ Λ/κας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της χαρακτηρίζοντας το όλο ζήτημα ως εμπαιγμό για τη Λάρνακα. Ο Υπουργός σημείωσε ότι εκκρεμούν ακόμη κάποιες εργασίες και στόχος είναι το Μουσείο να λειτουργήσει το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους. Όσον αφορά το θέμα της καθυστέρησης στην ανάδειξη του ψηφιδωτού του Ηρακλή αλλά και το πάγιο αίτημα για να επιτραπεί η τέλεση πολιτικών γάμων στο Κάστρο Λάρνακας, ο Υπουργός υποσχέθηκε να τα διερευνήσει και να τα προωθήσει δεόντως.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »