ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Δ.Σ. ΕΤΑΠ Λάρνακας με νεοεκλεγέντες Βουλευτές της Επαρχίας

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΤΑΠ Λάρνακας με νεοεκλεγέντες Βουλευτές της Επαρχίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με στόχο τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον τομέα του τουρισμού της Περιφέρειας Λάρνακας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε ανακοίνωση η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας  (ΕΤΑΠ) αναφέρει πως το Δ.Σ. της ΕΤΑΠ Λάρνακας παράθεσε υπόμνημα με τα κυριότερα εκκρεμούντα έργα υποδομής της περιφέρειας που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και τα οποία επηρεάζουν τον τομέα του τουρισμού, μεταξύ των οποίων η κατασκευή του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας (φάσεις γ’ και δ’) και η δημιουργία του παραλιακού πεζόδρομου Πύλας.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται, τέθηκαν θέματα που επηρεάζουν την εικόνα της Λάρνακας ως τουριστικού προορισμού όπως είναι το χρόνιο πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων σε τουριστικές περιοχές, στην πρώην τουρκοκυπριακή συνοικία (γειτονιά καλλιτεχνών), και τ/κ τεμάχια στο κέντρο της πόλης καθώς και το σοβαρό πρόβλημα οπτικής ρύπανσης που αμαυρώνει την εικόνα «όχι μόνο της Λάρνακας, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου».

Στο πλαίσιο της συνάντησης υποβλήθηκαν επίσης εισηγήσεις για θέματα που χρήζουν νομοθετικών ρυθμίσεων όπως είναι η παράνομη αλιεία σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές που εμποδίζει την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης πληροφόρησε τους Βουλευτές για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία λόγω της πανδημίας ενώ ενημέρωσε για το έργο και τις δράσεις της Εταιρείας.

Οι Βουλευτές της Λάρνακας τόνισαν ότι μόνο μέσα από κοινή γραμμή και συνεννόηση μπορούν να προωθηθούν τα θέματα της πόλης και επαρχίας και δήλωσαν πρόθυμοι να συνεργαστούν στενά με την ΕΤΑΠ και τους υπόλοιπους φορείς για να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι προοπτικές της Λάρνακας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά νέα

X
Translate »