Κοινωνία

Συμπολίτισσα μας αγοράζει με δικά της χρήματα τροχοκαθίσματα σε όσους έχουν ανάγκη

Πηγή: ant1.com.cy

Συγκίνησε ακόμη και την ανθρωπιστική οργάνωση «Διεθνής Ελπίδα σε Δράση»

Η γυναίκα που έμαθε στους πάντες να μαζεύουν ευλαβικά πλαστικά πώματα για να αγοραστούν τροχοκαθίσματα και ιδρύτρια του Ευ-Zω (σύνδεσμος στήριξης ασθενών για νευρολογικές και άλλες παθήσεις), τις περισσότερες φορές αγοράζει με δικά της χρήματα (είναι χαμηλοσυνταξιούχα και χωρίς άλλα εισοδήματα) τροχοκαθίσματα σε όσους έχουν ανάγκη.

Αφιέρωσε όλη της τη ζωή στη στήριξη των συνανθρώπων της

Η κυρία Δέσπω Μαυρομιχάλη Νεοκλέους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Από πολύ νεαρή ηλικία έφτιαχνε φαγητά και γλυκά και έδινε σε οικογένειες που δεν είχαν και βοηθούσε κυρίες που ήταν άρρωστες και δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τα σπίτια τους. Έπαιρνε, ακόμα το πράττει, ρούχα και φαγητό σε άπορες οικογένειες σε ολόκληρη την Κύπρο. Έδωσε εκατοντάδες φυλλάδια για την ενημέρωση της ανακύκλωσης, το μάζεμα των πωμάτων και πώς μπορεί ο κόσμος να εκμεταλλευτεί τα πώματα για την αγορά τροχοκαθισματων. Πραγματοποιεί διαλέξεις σε σχολεία με θέμα τον «εθελοντισμό» και ανήκει σε πολλούς φιλανθρωπικούς συνδέσμους. Το 2012 ίδρυσε τον φιλανθρωπικό μη κυβερνητικό οργανισμό Ευ-Ζω. Με το φορτηγάκι της επισκεπτόταν όλη την Κύπρο συλλέγοντας πλαστικά πώματα και μεταφέροντάς τα σε εργοστάσια ανακύκλωσης για να μετατραπούν σε ιατρικό εξοπλισμό κ.ά. Επίσης, παραλαμβάνει καθημερινά έτοιμο φαγητό από υπεραγορά και φούρνο, και το διανέμει σε οικογένειες που δεν μπορούν να βγουν έξω.

Συγκίνησε ακόμη και την ανθρωπιστική οργάνωση «Διεθνής Ελπίδα σε Δράση»

Ο ιδρυτής της Αμερικανικής αυτής οργάνωσης, Ντέιλ Βαστίνις, ρώτησε και αφού έμαθε για το έργο της Δέσπως, της έστειλε ένα ολόκληρο κοντέινερ, 40 ποδών, γεμάτο τροχοκαθίσματα αξίας €1.000.000. Ηταν η πρώτη φορά που η κυρία Δέσπω έκλαψε τόσο πολύ από χαρά.

Τώρα που δεν μπορεί πια να συλλέγει πώματα

Το ίδρυμα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα η κυρία Δέσπω να αγοράζει τροχοκαθήσματα σε όσους έχουν ανάγκη από τα δικά της χρήματα. Σημαντικό να αναφέρουμε ότι δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα πέρα απο την σύνταξη χηρείας και που μάλιστα είναι αρκετά χαμηλή.

Η γυναίκα με την σπάνια, αθώα και καθαρή ψυχή, με την τόσο έντονη ενσυναίσθηση, συνεχίζει αθόρυβα το έργο της ακόμα και σήμερα, την πιο δύσκολη εποχή. Η «μητέρα Τερέζα της Κύπρου» όπως την αποκαλούν οι περισσότεροι, αποτελεί πρότυπο έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση.

Σχετικά νέα

X
Translate »