ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συγκρατημένα αισιόδοξη η τουριστική βιομηχανία, παρά την αυξημένη κινητικότητα – Ρεπορτάζ Alpha από Λάρνακα

Πηγή: alphanews.live

Βελτιωμένη είναι, η μέχρι στιγμής, κινητικότητα που καταγράφετε στον τουρισμό, κάτι που αποτελεί πρωταρχικό στόχο της βιομηχανίας για φέτος. Όπως ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπτος Ρουσουνίδης, σημείωσε πως οι Κύπριοι, λόγω της κατάστασης που επικρατεί επιλέγουν να κάνουν ένα συνδυασμό διακοπών τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Οι διακοπές στο εσωτερικό ήταν κάτι που παρατηρήθηκε έντονα, τα τελευταία δύο χρόνια, ελεώ πανδημίας. Φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν όλοι οι συμπατριώτες μας ότι μπορούν να κάνουν διακοπές με ασφάλεια και φθηνά, στο νησί μας.

Τους καλοκαιρινούς μήνες την τιμητική τους έχουν τα παραλιακά μέτωπα, ωστόσο αρκετή κινητικότητα παρατηρείται και στα ορεινά, στα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις, με πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού και του ΠΑΣΥΞΕ. Εξάλλου, ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχει η Κύπρο είναι το γεγονός ότι μπορεί εύκολα κάποιος να συνδυάσει διακοπές σε βουνό και θάλασσα.

Είναι κάτι το οποίο υπάρχει στοχευμένα στο Εθνικό Στρατηγικό Πλάνο Τουρισμού – Ορίζοντα 2030, με όλων των ειδών θεματικούς τουρισμούς οι οποίοι αυτή την στιγμή εκκολάπτονται.

Παρά την αυξημένη κινητικότητα του τουρισμού, ο κλάδος παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος, ότι η χρονιά θα κυλήσει όπως έχει αρχίσει, δηλαδή πολύ καλύτερα από το 2021 και να αποτελέσει την αρχή της ανάκαμψης της βιομηχανίας. Εξαιτίας του πολέμου η Κύπρος έχει χάσει την ρωσική τουριστική αγορά που αντιστοιχούσε στο 25% του συνολικού τουρισμού με τους αρμόδιους να στρέφουν τα βλέμματα τους σε νέες αγορές.

Το άνοιγμα καινούργιων αγορών που στο παρελθόν, ενδεχομένως να ήταν δευτερεύον σημασίας, ήταν έτσι και αλλιώς μέρος του Στρατηγικού Σχέδιου για τον τουρισμό.

 

Αυξημένη φαίνεται να είναι και η κινητικότητα στις παραλίες ιδιαίτερα τα Σαββατοκυρίακα, σε αντίθεση με τις καθημερινές που τα πράγμα είναι πιο «μουδιασμένα». Όπως ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Επόπτης των παραλιών Λάρνακας  Φάνος Γεωργίου, το γεγονός αυτό πιθανόν να οφείλεται στις αυξήσεις που παρατηρούνται τόσο σε βασικά προϊόντα, τα καύσιμα αλλά και στα αεροπορικά εισιτήρια.

Ο περισσότερος κόσμος που έρχεται τις καθημερινές είναι οι λίγοι Κύπριοι που έχουν τον χρόνο να έρθουν στην παραλία και ορισμένοι παραθεριστές που επισκέπτονται το νησί μας για μικρό χρονικό διάστημα.

Φέτος μάλιστα ακόμα πιο έντονο είναι το φαινόμενο όπου λουόμενοι φέρνουν μαζί τους από το σπίτι διάφορα σνακς, όπως σάντουιτς και αναψυκτικά. Ενώ το κόστος για τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες στις παραλίες της Λάρνακας φθάνει τα 2,50 ευρώ για κάθε προϊόν.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »