ΠΡΟΣΩΠΑ

Συγκλονίζει ο αδελφός του 22χρονου που έφυγε μετά το ζεϊμπέκικο των αρραβώνων του

Για τον Ζαχαρία ήταν ο πιο γλυκός θάνατος»-Συγκλονίζει ο αδελφός του 22χρονου που έφυγε μετά το ζεϊμπέκικο των αρραβώνων του

Μια τραγική  ιστορία η οποία πριν 14 χρόνια συγκλόνισε το Παγκύπριο διηγήθηκε ο Ντίνος Κκαντής στην Πρεμιέρα της εκπομπής του OMEGA «Έχω κάτι να σου πω», ο αδελφός του 22χρονου τοτε Ζαχαρία του οποίου το γλέντι  των αρραβώνων του μετατράπηκε σε τραγωδία.

Ήταν 25 Μαΐου του 2007 όταν ο άτυχος  νέος έπεσε ξαφνικά νεκρός μόλις χόρεψε το αγαπημένο του ζεϊμπέκικο, τη νύχτα των αρραβώνων του με την εκλεκτή της καρδιάς του Μαρία. Η ημέρα εκείνη έπρεπε να είναι η πιο όμορφη μέρα της ζωής του. Δυστυχώς όμως για τον μόλις 22 ετών Ζαχαρία Κκαντή από την Αραδίππου έμελε να είναι η τελευταία. Το γλέντι των αρραβώνων του άρχισε, όλοι διασκέδαζαν και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι επρόκειτο να συμβεί. Οι καλεσμένοι  και φυσικά η οικογένεια έζησαν το απόλυτο δράμα.

Ο φίλος του αδελφού του άτυχου Ζαχαρία, λαϊκός ποιητής Ανδρόνικος Κατσιαντώνης ο οποίος αν και δεν γνώρισε τον Ζαχαρία άκουσε τόσα πολλά για τον Ζαχαρία, νιώθει πως τον γνωρίζει.

«Όλοι νιώθουμε πως ο Ζαχαρίας ήταν αδελφός μας».

Ο λαϊκός ποιητής Ανδρόνικος Κατσιαντώνης νιώθωντας τον πόνο της οικογένειας του άτυχου νεαρού, έγραψε ένα ποιήμα εις μνήμη του.

«Το ποιήμα γράφτηκε τον Δεκέμβρη του 2019, ο ποιητής για να γράψει ένα ποιήμα τόσο λυπητερό θα κλάψει πολλές φορές μέχρι να το τελειώσει.  Πρέπει να καταλάβει τον πόνο του άλλου ο ποιητής πρέπει να το νιώθεις να μπουν μέσα του συναισθήματα, εικόνες».

Ο  Ανδρόνικος Κατσιαντώνης κάλεσε τον φίλο του Ντίνο και αδελφό του άτυχου Ζαχαρία δείχνοντας έτσι την εκτίμησή του στην μεγάλη προσπάθεια του Ντίνου, να κρατήσει την μνήμη του Ζαχαρία ζωντανή.

Η περιγραφή του Ντίνου σοκάρει χωρίς να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

«Όταν  έφυγε ο Ζαχαρίας ήμουν χάλια δεν μπορούσε κανένας να μου μιλήσει, δεν ήθελα να χορεύκω, για 5 χρόνια δεν χόρευα γιατί εχόρευκα με τον αδελφό μου τζαι όταν επέθανεν μου στοίχισε».

Όπως αναφέρει ο Ντίνος μετά από 5 χρόνια βρήκε τη δύναμη για τον αδελφό του να ξαναχορέψει να βγει στην τηλεόραση για να μάθουν όλοι τον Ζαχαρία να μην ξεχαστεί.

«Για τον Ζαχαρία ήταν ο πιο γλυκός θάνατος. Δεν θα ήθελα ο αδελφός μου να πεθάνει επειδή αρρώστησε».

Όταν βγήκα από το δωμάτιου του νοσοκομείου και τους ανακοίνωσα πως είναι νεκρός άρχισε να λυποθημά ένας-ένας.

«Πήγαινα στον τάφο του τζαι ετζοιμούμουν μαζί του, είπα της γυναίκας μου καλά τζαι αντέχεις με».

Σχετικά νέα

X
Translate »