Εκπαίδευση

Συγκινούν μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδιών με το κουκλοθέατρο: Η Ανάσταση του Λαζάρου

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

«Λάζαρε έλα έξω. Ο Λάζαρος σηκώθηκε και ολοζώντανος βγήκε έξω από τον τάφο με δεμένα τα χέρια και τα πόδια. Λύστε τον και αφήστε τον να φύγει..»

Είναι οι μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδιών μαζί με μαθητές σχολείων του εξωτερικού. Όλοι μαζί ανέλαβαν ρόλους και υποδύονταν τον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά, δίνοντας τις φωνές τους.

Μέσα από το θεατρικό της Ανάστασης του Λαζάρου, έστειλαν μηνύματα αγάπης, αλληλοσεβασμού και αποδοχής στο διαφορετικό. Τόνισαν την ανάγκη της ενότητας, βελτιώνοντας παράλληλα τις γνώσεις τους, μέσα από μία εναλλακτικού τύπου εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Νικολέτα Ματθαίου – Μαθήτρια
«Γενικά με το πρότζεκτ που συνεργαστήκαμε με χώρες του εξωτερικού κάναμε νέους φίλους. Μάθαμε τη συνεργασία, το σεβασμό, κερδίσαμε καινούριες γνώσεις. Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν η Ανάσταση του Λαζάρου γιατί συμβολίζει την Ανάσταση στον καθένα μας».

Κωνσταντίνα Φράγκου – Μαθήτρια
«Στην αρχή αγχωθήκαμε λίο πως θα πάει η συνεργασία μας με τους άλλους αλλά μετά εξελίχθηκε πολλά ωραία. Καταφέραμε και μπήκαμε στη θέση της αδελφής του Λάζαρου..»

«Κύριε αν ήσουν εδώ, ο αδελφός μου δεν θα είχε πεθάνει. Ξέρω όμως πως και τώρα ότι ζητήσεις από τον Θεό, αυτός θα σου το δώσει. Ο αδελφός σου θα αναστηθεί».

«Εγώ είμαι η Ανάσταση και η ζωή. Αυτός που πιστεύει σε μένα, θα ζήσει ακόμη κι αν πεθάνει».

Ο Ιησούς αγαπούσε τη Μάρθα και την αδελφή της, καθώς και τον Λάζαρο. Όταν άκουσε ότι ήταν άρρωστος καθυστέρησε εσκεμμένα τη μετάβασή του στη Βηθανία.

Αντώνης Αντωνίου – Εκπαιδευτικός/ Συντονιστής
«Με αυτό τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας εκτός από το να μάθουν, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να έχουν αυτοπεποίθηση, να μπορούν να επικοινωνούν, να εκφράζονται. Οι εταίροι μας από Ρουμανία, Ιταλία, είναι ενθουσιασμένοι».

Αφορά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus και αφορά σχολεία από τη Ρουμανία, Ιταλία, και την Πορτογαλία. Τους χαρακτήρες που υποδύθηκαν τους έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά.

«Είθε η αγάπη και τα μαθήματα που διαβάσαμε εδώ σήμερα να εισχωρήσουν στις καρδιές μας και να γίνουν πράξη στις δικές μας φιλίες. Είθε να επιδιώξουμε να αγαπάμε και να υπηρετούμε τους φίλους μας όπως έπραξε Αυτός».

Πηγή: alphanews

Σχετικά νέα

X
Translate »