Κοινωνικά

Συγκίνησε ο 17χρονος Σταύρος-«Για μένα ο καρκίνος ήταν μια καινούρια αρχή»

Είναι φορές που το σώμα καλείται να διεξέλθει μιας σκοτεινής διαδρομής με αβέβαιο τέλος κουβαλώντας, μάλιστα φορτίο βαρύ. Τότε είναι που η ψυχή δείχνει τις πραγματικές τις αντοχές. Τότε είναι που το πείσμα και η αγάπη για ζωή σε οδηγούν από το σκότος στην ίαση, στην ανάσταση και στο φως.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο 17χρονος Σταύρος Θεράποντος ο οποίος νίκησε τον καρκίνο και στην διάσκεψη Τύπου για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 19ης Διαδρομής Αγάπης του Παγκύπριου Συνδέσμου για Παιδιά με Καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις «Ένα όνειρο, μια ευχή» μοιράστηκε αυτή του την εμπειρία σημειώνοντας ότι «με την λέξη καρκίνος ο νους μας έχει συνηθίσει να σκέφτεται το κακό όμως εγώ βρίσκομαι εδώ μαζί σας για να προσπαθήσω να μεταφέρω ένα αισιόδοξο μήνυμα».

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

«Ο καρκίνος δεν σημαίνει απαραίτητα τέλος. Για μένα ήταν μια καινούργια αρχή μέσα από την οποία κατάφερα να ταξιδέψω και να γνωρίσω πολλές καινούργιες πτυχές του εαυτού μου, κατάφερα να μάθω ποιες είναι οι δυνατότητές μου, να συνειδητοποιήσω τις αδυναμίες μου, να δω καλύτερα τον κόσμο γύρω μου, να αντιληφθώ κάποια πράγματα και να τα δω με ένα νέο τρόπο και με ένα καινούργιο μυαλό», είπε ο 17χρόνος Σταύρος που πάλεψε με τον καρκίνο μόλις πριν ένα χρόνο.

Πρόσθεσε «ότι σίγουρα το να γνωρίζει μια οικογένεια κι ένα παιδί ότι πρόκειται να ταξιδέψει μαζί με τον καρκίνο δεν είναι εύκολο και ο νους μας παίζει διάφορα παιγνίδια που κάποιες φορές δυσκολευόμαστε να ελέγξουμε».

Ο 17χρόνος Σταύρος τόνισε ότι «πάντα πρέπει να παραμένουμε θετικοί, να έχουμε υπόψη μας ότι ένα μεγάλο ποσοστό των καρκίνων στις μέρες μας είναι πλήρως ιάσιμο και ότι οι ιατροί είναι πάντα δίπλα μας».

Καταλήγοντας είπε ότι «έχω κι εγώ, ως ένας 17χρονος στόχους για σπουδές, στην Ιατρική Σχολή, μακάρι όμως η δουλειά του ιατρού στο σύντομο μέλλον να είναι αχρείαστη».

Οι «άγγελοι με τροχούς» ,όπως χαρακτήρισαν τους μοτοσικλετιστές, όργωσαν την ελεύθερη Κύπρο από τις 16 Μαρτίου 2019 και για πέντε μέρες επί παντός καιρού, αφήνοντας τις εργασίες τους, τις οικογένειές τους και επωμιζόμενοι και τα έξοδα των καυσίμων, μάζεψαν το συνολικό ποσό των 231.356 ευρώ. Ποσό αυξημένο από πέρσι,  γεγονός που αποδεικνύει ότι η ανθρωπιά και η ευαισθησία, είναι αδιαφιλονίκητες και διαχρονικές αξίες και αρετές των πολιτών τούτου του τόπου.

Εκ μέρους της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ο Διευθυντής του Γραφείου Γενικής Διεύθυνσης Ανδρέας Ιωαννίδης σε σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι «δεν παράγουμε μόνο φως, παράγουμε φως ζωής, δύναμη και ενέργεια, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και επενδύουμε στα παιδιά μας που περνούν δύσκολες ώρες απλά και ανθρώπινα».

Πρόσθεσε ότι το έργο που πραγματοποιούν καθημερινά τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ένα όνειρο, μια ευχή» καθώς και όλων των μοτοσικλετιστών «είναι άξιο συγχαρητηρίων και η προσφορά τους είναι το πιο ισχυρό μήνυμα αξίας της ζωής».

«Η συμπαράσταση και η στήριξη που προσφέρετε στα παιδάκια που δίνουν μάχη κατά του καρκίνου αλλά και ο αγώνας που πραγματοποιείτε για υλοποίηση μιας επιθυμίας των παιδιών αυτών τα οπλίζει με θέληση και δύναμη για να βγουν νικητές στη δοκιμασία αυτή» είπε ο κ. Ιωαννίδης απευθυνόμενος στους εθελοντές του Συνδέσμου και τους μοτοσικλετιστές.

Καταλήγοντας ευχήθηκε σε όλα τα παιδάκια, «δύναμη, ελπίδα, ψυχική αρμονία και σωματική υγεία».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ένα όνειρο, μια ευχή», Γιώργος Πενηνταέξ, σε ομιλία του είπε ότι «η πολύ καλή προετοιμασία, η συνεργασία, ο συντονισμός, μα πάνω από όλα η προσφορά προς τα παιδιά που υποφέρουν, σε συνδυασμό με την απέραντη αγάπη του κόσμου ανέβασαν και τα οικονομικά αποτελέσματα».

Σημείωσε πως «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι εισπράξεις από τη Διαδρομή Αγάπης 2019 ανήλθαν στο ποσό των 231.356 ευρώ, ενώ τα έξοδα  περιορίστηκαν στα 2.063 ευρώ, δηλαδή, καθαρά: 229.293 ευρώ ενώ αναμένεται ότι τα έσοδα θα αυξηθούν μιας και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής των κουπονιών εισφοράς».

Το 2018 οι εισπράξεις μέχρι την ημέρα της δημοσιογραφικής διάσκεψης ανήλθαν στο ποσό των 219.391 ευρώ, ενώ τα έξοδα ήταν μόλις 2.729 ευρώ, δηλαδή, καθαρά: 216.662 ευρώ.

Ο κ. Πενηνταέξ ανέφερε επίσης ότι «φέτος, μέχρι στιγμής έχουμε περισσότερα έσοδα ύψους 12.631 ευρώ ή αύξηση 5,83% από την περσινή Διαδρομή Αγάπης» για να προσθέσει ότι «σημαντικός και καθοριστικός στην επιτυχία των διαδρομών αγάπης είναι ο ρόλος όλων των μοτοσικλετιστών μέσα από τις λέσχες τους.

«Όλα τα μέλη στηρίζουν εθελοντικά και με ανιδιοτέλεια τις Διαδρομές Αγάπης.  Ποτέ και τίποτε δεν τους σταμάτησε. Ούτε η βροχή, ούτε το χαλάζι, ούτε η ζέστη. Καμιά οικονομική κρίση και καμιά έκπτωση αξιών», τόνισε ο Πρόεδρος του «Ένα όνειρο, μια ευχή».

Ανέφερε ότι οι μοτοσικλετιστές, «δίνουν το παρών τους κάθε χρόνο με ανιδιοτέλεια και πολύ σεβασμό προς το σκοπό, ένα σκοπό που εμείς οι εθελοντές ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε, μα προπάντων μαζί με τους εθελοντές και δίπλα στα καρκινοπαθή παιδιά, συνοδοιπόροι στον τιτάνιο, μακροχρόνιο και δύσκολο αγώνα της περιπέτειάς τους».

Ο κ. Πενηνταέξ δήλωσε ότι «όλοι μαζί καταφέραμε μέχρι σήμερα να απαλύνουμε τον πόνο πολλών παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, εκπληρώνοντας τις πιο όμορφες ευχές τους, πραγματοποιώντας μέχρι τώρα γύρω στις 750».

Επίσης, βοηθήθηκαν οικονομικά τα παιδιά να βρεθούν σε κατάλληλα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού για εξετάσεις, επεμβάσεις, μεταμόσχευση μυελού των οστών προσφέροντας βοήθεια σε 3.200 περιπτώσεις.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ένα όνειρο, μια ευχή» ευχαρίστησε τον Τζίμη Αγγελίδη, τον άνθρωπο που μαζί με τον Φίλιππο Φίλιππου εδώ και 19 χρόνια συντονίζουν τις 12 πλέον λέσχες μοτοσικλετιστών που συμμετέχουν στη Διαδρομή Αγάπης η οποία αρχικά ήταν μονοήμερη, σήμερα είναι πενθήμερη με όλα τα έξοδα των μοτοσικλετιστών καλυμμένα από τους ίδιους.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στην Αστυνομία Κύπρου και ειδικά τη Διεύθυνση Τροχαίας και τους αστυνομικούς του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών – ΕΟΜΟ, που γίνονται, όπως είπε, «οι προστάτες άγγελοι μας, κόβουν τα οχήματα στις εξόδους, βοηθούν στη γρήγορη και ασφαλή διακίνησή μας σε κυκλικούς κόμβους, φώτα τροχαίας και άλλα».

Καταλήγοντας ο κ. Πενηνταέξ είπε ότι «σταθεροί οικονομικοί αιμοδότες, αρωγοί, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι είναι οι Διευθυντές και το προσωπικό των Εταιρειών και Τραπεζών με το ανθρώπινο πάντα πρόσωπο που μας στηρίζουν στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου και συμβάλουν οικονομικά στις Διαδρομές Αγάπης».

Η 20η Διαδρομή Αγάπης αναμένεται να διοργανωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου του 2020.

Οι χορηγοί της Διαδρομής Αγάπης: ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ, RCB Bank, Πετρολίνα, CNP Cyprialife, Alpha Bank, Yiakoumi & Partners Ltd, Unicars – Ducati, Burger Kings και ΑΗΚ.

Σε χαιρετισμό του ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκης, δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει οικονομική διαφάνεια για αυτή την εκστρατείας, την οποία ο Σύνδεσμος  ‘Ένα Όνειρο, Μια Ευχή’ υλοποιεί  με αυτή τη διάσκεψη Τύπου».

Πρόσθεσε ότι «η οικονομική διαφάνεια των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι βασική μας πολιτική, και αυτή η πολιτική δημιουργεί ένα αξιόπιστο ευνοϊκό περιβάλλον στην κοινωνία των πολιτών».

Όπως είπε ο Επίτροπος Εθελοντισμού, «με κύριους πρωταγωνιστές τις δώδεκα λέσχες μοτοσικλετιστών, οι εθελοντές με τις μηχανές τους, όργωσαν την Κύπρο για πέντε ημέρες και ενεργοποίησαν τους συμπολίτες μας και φορείς από όλη την ελεύθερη  Κύπρο, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, Σωματεία, Εταιρείες αλλά και πολίτες μιας και η αντιμετώπιση του καρκίνου αφορά όλους».

Σημείωσε ότι «είμαστε όλοι μαζί σε αυτό τον αγώνα για τη ζωή και την πραγματοποίηση των ονείρων και των ευχών των παιδιών με καρκίνο και είναι καθήκον όλων μας να συνεχίζουμε να δίνουμε κάθε δυνατή στήριξη η οποία μπορεί να είναι οικονομική ή  εθελοντική προσφορά».

Καταλήγοντας ο Επίτροπος, συνεχάρη τους συντελεστές της 19ης Διαδρομής Αγάπης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», τους μοτοσικλετιστές, τους εθελοντές, την  Αστυνομία, χορηγούς, υποστηριχτές άλλα και τους ανώνυμους πολίτες.

Ο Υπεύθυνος Συντονιστής της Διαδρομής Αγάπης, Τζίμης Αγγελίδης, σε δικό του χαιρετισμό σημείωσε ως πολύ σημαντικό ότι με τη λήξη και της 19ης Διαδρομής Αγάπης όλοι ανεξαιρέτως οι μοτοσικλετιστές και μη επέστρεψαν σώοι στα σπίτια και στις οικογένειές τους.

Πρόσθεσε ότι για τη διαδρομή αυτή εργάζονται πέραν των 700 ατόμων, ενταγμένων σε λέσχες μοτοσικλετιστών και ανένταχτους και το πρώτο μέλημα για όλες τις λέσχες αλλά και τον Σύνδεσμο «Ένα όνειρο, μια ευχή» είναι η ασφάλεια.

Για τις Διαδρομές Αγάπης ο κ. Αγγελίδης είπε ότι πρόκειται για ένα απόλυτα πετυχημένο ετήσιο θεσμό για τον οποίο οι εθελοντές εργάζονται πολύ σκληρά για πέραν των έξι μηνών και οι παράγοντες επιτυχίας της είναι η αλληλοκατανόηση, ο αλληλοσεβασμός, οι κοινοί στόχοι και η μεγάλη αφοσίωση των συντελεστών σε αυτήν την μεγάλης κλίμακας εκδήλωση.

«Αναφερόμενος στην αγάπη είπε ότι είναι «μια απλή λέξη η οποία κρύβει το πραγματικό νόημα και ουσία της ζωής και όση αγάπη κι αν μεταφέρουμε με τις μοτοσικλέτες μας μέσα από τη Διαδρομή Αγάπης η αγάπη που όλοι εμείς εισπράττουμε είναι πολλαπλάσια» είπε ο κ. Αγγελίδης.

Καταλήγοντας είπε ότι «το παιδάκι της άγνωστης  σε εμάς οικογένειας, το παιδάκι του Ένα όνειρο, μια ευχή γίνεται και δικό μας παιδί, το εμείς έρχεται και αντικαθιστά το εγώ και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της εκδήλωσης».

Στην 19η Διαδρομή Αγάπης συμμετείχαν οι λέσχες μοτοσικλετιστών : Star Club, Motoriders Club Larnaca, Λέσχη Μοτοσικλετιστών Λήδρα, BMW Club, Harley Owners Group (HOG) , Chopper Club Cyprus, Egophobia, Vespa, Hermanos , Free Riders , Sacred coalition Cyprus και Harley Davidson Club.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »