Εκπαίδευση

Στο Υπουργικό το αίτημα Πανεπιστημίων για φυσική παρουσία φοιτητών

Συνολικά 430 ασθενείς με COVID -19 παραπέμφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα και 45 στις εντατικές, με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη να δηλώνει ότι υπάρχει αύξηση των ασθενών στις εντατικές.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των νοσηλευόμενων ασθενών COVID-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνας Γιαννάκη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το ΓΤΠ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός ανέφερε πως η σύσκεψη αυτή γίνεται τον τελευταίο ένα μήνα σχεδόν κάθε δύο με τρεις μέρες, για συζήτηση των προβλημάτων και εξεύρεση λύσεων προς εξυπηρέτηση των ασθενών. Τη σημερινή σύσκεψη απασχόλησε ο αριθμός των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και ο προγραμματισμός για τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον Υπουργό.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας είπε, από πλευράς της, πως «εμείς έως σήμερα έχουμε βγάλει έξω προς τον ιδιωτικό τομέα από όλα τα κρατικά μας νοσηλευτήρια, γύρω στους 430 ασθενείς, έχουμε βγάλει έξω περίπου 45 ασθενείς στις εντατικές» και σημείωσε ότι «οι κλίνες στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι ανεξάντλητες».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25 ασθενείς στις εντατικές του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με την κα. Γιαννάκη.

Επιπρόσθετα είπε ότι δεν υπάρχει πλέον μία εντατική στο Γενικό Νοσοκομείο, αλλά τρεις.

Σημείωσε δε, ότι μέχρι σήμερα περίπου 23,800 άτομα εμβολιάστηκαν στα walk-in κέντρα εμβολιασμού. «Και με αυτό τον τρόπο, όσους περισσότερους εμβολιασμούς θα έχουμε, τόση μειωμένη προσέλευση θα έχουμε στα κρατικά νοσηλευτήρια. Και η προσέλευση δεν είναι πια στους θαλάμους, λιγόστευσαν εκεί, έχουμε αύξηση στις εντατικές λόγω αυτής της μετάλλαξης η οποία υπάρχει», ανέφερε.

Αναφορικά με τη νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Αναφοράς, η κα Γιαννάκη είπε ότι στο Νοσοκομείο Αναφοράς υπάρχουν 59 ασθενείς και εννέα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Αυτή, όπως είπε, θα βοηθήσει ώστε ασθενείς να μη μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Στο Υπουργικό το αίτημα Πανεπιστημίων για φυσική παρουσία φοιτητών στο 80%

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα για φοίτηση στα Πανεπιστήμια με φυσική παρουσία στο 80% με προσκόμιση αρνητικού τεστ PCR, ο Υπουργός απάντησε ότι αυτό θα απασχολήσει το Υπουργικό τη Δευτέρα.

«Είναι κάτι που συζητήθηκε με τα Πανεπιστήμια, τα Πανεπιστήμια έχουν ζητήσει φυσική παρουσία φοιτητών στις αίθουσες, για να γίνει φυσική παρουσία πρέπει να υπάρχει ένα ψηλό ποσοστό εμβολιασμένων φοιτητών», ανέφερε ο κ. Χατζηπαντέλας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »