Αναπτυξιακά Έργα

Στο ψυγείο έργα εκατομμυρίων στη Λάρνακα – Έκκληση κ.Βύρα όπως ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδημοσίευσης του τοπικού σχεδίου

Πάγωσαν οι διαδικασίες έκδοσης πολεοδομικής άδειας για δύο από τα μεγαλύτερα projects, το Larnaka Tower και QN Kition, λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στην αναδημοσίευση του τοπικού σχεδίου της Λάρνακας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Για τα δύο αυτά έργα έχει ήδη δώσει και τη συγκατάθεση της η περιβαλλοντική αρχή, εντούτοις έχει παγώσει η διαδικασία έκδοσης της πολεοδομικής και ακολούθως της άδειας οικοδομικής λόγω της ακύρωσης του τοπικού σχεδίου Λάρνακας, δήλωσε στη StockWatch ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας.

Σημείωσε ότι η διαδικασία πάγωσε και για άλλα δέκα πολυώροφα κτήρια τα οποία συνδέονται με το σχέδιο πολιτογραφήσεων, λόγω της ακύρωσης του τοπικού σχεδίου 2013 της Λάρνακας.

Ο κ. Βύρας απηύθυνε έκκληση όπως ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδημοσίευσης του τοπικού σχεδίου το συντομότερο δυνατόν και εξήγησε ότι η ακύρωση του τοπικού σχεδίου του 2013 καθιστά ενεργό το προηγούμενο εγκριμένο τοπικό σχέδιο του 2006, το οποίο όμως προνοεί χαμηλότερους συντελεστές δόμησης από το ακυρωθέν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητικού δικαστηρίου ακυρώθηκε η τελευταία αναθεώρηση/τροποποίηση του τοπικού σχεδίου Λάρνακας, το οποίο δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης στις 4/01/2013.

Υπενθυμίζεται ότι το Larnaca Tower πήρε το διαβατήριο από την περιβαλλοντική αρχή, από τον περασμένο Απρίλιο και το QN Kition τον περασμένο Ιούλιο.

Το Larnaca Tower του ρώσου μεγαλοεπιχειρηματία Νικολάι Ποταπένκο, θα περιλαμβάνει δεκαώροφο ξενοδοχείο πέντε αστέρων και ένα πύργο 30 ορόφων. Θα ανεγερθεί στην καρδιά των φοινικούδων στο παραλιακό μέτωπο όπου σήμερα λειτουργεί το καφεστιατόριο Hobos.

Το «Κίτιον», της εταιρείας QN Developing Ltd, θα συνθέτει ένα ψηλό κτήριο 22 ορόφων και 92 μέτρων.

Το έργο χωροθετείται στη συμβολή της λεωφόρου Γρ. Αυξεντίου με τη λεωφόρο Αθηνών, που οδηγεί στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Σημειώνεται ότι η ακύρωση των τοπικών σχεδίων απασχόλησε χθες και την επιτροπή εσωτερικών της βουλής και όπως δήλωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα, η επιτροπή ενημερώθηκε ότι εκτός από την ακύρωση του τοπικού σχεδίου Λάρνακας, εν μέρει του τοπικού σχεδίου Λεμεσού και Αθηαίνου, ακυρώθηκε και το τοπικό σχέδιο του δήμου Τσερίου δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα διότι παγώνουν κυρίως οι μεγάλες αναπτύξεις με αποτέλεσμα να δυσφημείται η Κύπρος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Όσον αφορά το τοπικό σχέδιο της Πάφου 2011 – 2013 το οποίο ακυρώθηκε από τον περασμένο Μάρτιο, έχει αναδημοσιευθεί από τις 13 Σεπτεμβρίου.

stockwatch.com.cy

 

Σχετικά νέα

X
Translate »