Going out

Στις 14 και 15 Οκτωβρίου, θα πάμε στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου

Μονοήμερο Συνέδριο υψηλών προδιαγραφών με ομιλητές κύρους για τους σκοπούς του φεστιβάλ αγάπης «ο Άγιος Λάζαρος και ο Μικρός του Φίλος Σάββας» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα και υψηλή προστασία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Γεωργίου , πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο UCLAN στην Πύλα.

Η όλη προσπάθεια αγκαλιάστηκε απο την πρωτη στιγμη και συνεχώς κερδίζει τη μεγάλη υποστήριξη του κόσμου. Ένα ισχυρό πνεύμα ενότητας και συμπόνιας διαπέρασε το Πανεπιστήμιο UCLAN καθώς περισσότερα από 220 άτομα συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν τη φιλανθρωπική εκδήλωση «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

Ένα ισχυρό πνεύμα ενότητας και συμπόνιας διαπέρασε το κλειστό θέατρο στο Πανεπιστήμιο UCLAN καθώς περισσότερα από 220 άτομα συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν τη φιλανθρωπική εκδήλωση «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». Με πρωτοστάτη την ιερά αρχιεπισκοπή Κύπρου , το υπουργείο παιδείας ,το υφυπουργείο τουρισμού, τον φορέα αλληλεγγύης του πανεπιστημίου UCLAN , το δημαρχείο Δρομολαξιας ,το δημαρχείο Λάρνακας, την παιδογκολογική κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, την σχολή Φόρουμ και τις σχολές μέσης εκπαίδευσης , το κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος , Οικ. Μικρού Σάββα, ομοσπονδίες ποδηλάτων , ιππασίας , σύνδεσμος βατραχανθρώπων ΟΥΚ , 33η Μοίρα Καταδρομών, Όμιλος Κωφών Άγιος Λάζαρος , Μαριλένα Μακρή Ιστιοπλόος , Πήγασος Όμιλος Αλεξιπτωτιστών κ.α. Ολοι ενώνουν δυνάμεις και επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στη συμπόνια και την αλληλεγγύη.

Η Μεγάλη και Ευλογημένη Κοινότητα του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου γίνεται με ένα μοναδικό σκοπό την ανάδειξη της εορτής της ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου Λαζάρου και την ενίσχυση των ταμείων του κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος και του παιδοογκολογικού όπως και την μνήμη του μικρού ήρωα Σάββα Σάββα. Η Μαριλένα Μακρή, διακεκριμένη ιστιοπλόος και Πρέσβειρα Νεολαίας 2020 για την Κυπριακή Πρωτοβουλία Αειφόρου Τουρισμού, «Keep our Sand and Sea Plastic Free», θα συμμετάσχει στο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ «Ο Άγιος Λάζαρος και ο μικρός του φίλος Σάββας». Η Μαριλένα, της οποίας η αφοσίωση στους περιβαλλοντικούς σκοπούς έχει κερδίσει την ευρεία αναγνώρισή της, ξεκινά ένα διήμερο ταξίδι στις 14-15 Οκτωβρίου 2023. Ξεκινώντας από τη Λεμεσό, το ταξίδι της κορυφώνεται στο παραλιακό μέτωπο της Δρομολαξιάς.

Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευση της Μαριλένας στην κοινότητά του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου και για τον ευρύτερο ανθρωπιστικό σκοπό. Στις 15 Οκτωβρίου 2023, θα πλεύσει από το Ζύγι προς το Μενεού, καλύπτοντας 30 ναυτικά μίλια. Στόχος είναι να βρεθούν μέσα από την όλη διαδικασία, 60 χορηγοί που θα προσφέρουν από 500 Ευρώ το ναυτικό μίλι, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας που το έχουν ανάγκη. Η ηχηρή επιτυχία της δημοσιογραφικής διάσκεψης και του συνεδρίου σηματοδοτεί μια κοινότητα ενωμένη από μια κοινή δέσμευση για συμπόνια και αλληλεγγύη.

Οι ομιλητές του συνεδρίου εξέφρασαν μια συλλογική πίστη στη δύναμη των πρωτοβουλιών που καθοδηγούνται από την κοινότητα να έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές όσων έχουν ανάγκη. Με περισσότερους από διακόσιους παρευρισκόμενους και 31 παθιασμένους ομιλητές, η φιλανθρωπική εκδήλωση «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» είναι έτοιμη να αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στην κοινότητα που υπηρετεί. Μαζί, είμαστε ενωμένοι στην αποστολή μας να κάνουμε μια ουσιαστική διαφορά. Όλες οι δράσεις που θα γίνουν το διήμερο αγάπης και προσφοράς 14-15 Οκτωβρίου. Παρουσιαστές του φεστιβάλ θα είναι οι Άντρη Καραντώνη, Μάριος Πρίαμος και Μιχάλης Σοφοκλέους. Στο φεστιβάλ θα παρευρεθούν και οι νικητές του Survivor All Star Σάκης Κατσούλης και Μαριαλένα Ρουμελιώτη. Παρούσα στο φεστιβάλ θα είναι και η αγαπημένη Χρύσω Λέφου. Τα έσοδα που θα προκύψουν από το φεστιβάλ θα δοθούν προς ενίσχυση του κέντρου ΑΜΕΑ Αγίου Λαζάρου και του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στην παρουσία του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα και του Υφυπουργού Τουρισμού Κώστα Κουμή οι οποίοι θα υποδεχθούν τους αλεξιπτωτιστές από την Ομοσπονδία Πήγασος και τους ποδηλάτες από την Ταμασσό μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας στην Λάρνακα.

Το φεστιβάλ θα χρωματίσουν με την παρουσία τους 100 χορευτές από την σχολή χορού Mambo και μαζορέτες από την σχολή μαζορετών της Αιμιλίας Σαλούτα. Θα ακολουθήσει δέηση και το Απολυτίκιο του Αγίου Λαζάρου από την Ξενοδοχειακή Σχολή Λάρνακας. Οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Άντρη Καραντώνη με την παρέα τους θα μας διασκεδάσουν με Παραδοσιακή Βραδιά ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το δημοφιλές συγκρότημα από την Ελλάδα Walkman The Band. Οι επισκέπτες στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου θα έχουν την δυνατότητα να βρουν πληθώρα διαδραστικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους. Στην Λεμεσό και συγκεκριμένα στον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου η ώρα 1000 το πρωί η Μαριλένα Μακρή θα ξεκινήσει το ταξίδι με το σκάφος της στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου.

Η κα. Μακρή θα διανύσει απόσταση 60 ναυτικών μιλίων με κορύφωση το παραλιακό μέτωπο του Μενεού την Κυριακή 15 Οκτωβρίου μέσω της Λιμενικής περιοχής Ζυγίου όπου θα κάνει στάση για να παραλάβει την Φλόγα της Αγάπης. Την κα. Μακρή θα συνοδεύουν βατραχάνθρωποι του Συνδέσμου Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου για την ασφάλεια της αθλήτριας μας. Σύνθημα αυτής της προσπάθειας είναι με κάθε ναυτικό μίλι φως στον ορίζοντα της ζωής. Στόχος είναι να βρεθούν μέσα από την όλη διαδικασία, 60 χορηγοί που θα προσφέρουν από 500 Ευρώ το ναυτικό μίλι, προκειμένου να βοηθηθούν συνανθρωποι μας που το έχουν ανάγκη.

Η κα. Μακρή θα αποπλεύσει από το Ζύγι το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου αφού λάβει τις ευχές και την ευλογία του Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα. Στο Μενεού η κα. Μακρή θα καταπλεύσει για να παραδώσει την φλόγα της Αγάπης ενώ η εικόνα του Αγίου Λαζάρου που μετέφερε σκάφος της εταιρείας Sea Bliss μέσω των βατραχανθρώπων θα παραδοθεί σε καταδρομείς της 33 ΜΚ οι οποίοι θα τα μεταφέρουν στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στη Δρομολαξιά και θα τα παραδώσουν μαζί με τους αλεξιπτωτιστές του ομίλου Πήγασος. Θα ακολουθήσει παρέλαση συνοδευόμενοι από Ιππείς της Ομοσπονδίας Ιππασίας Κύπρου και της Φιλαρμονικής Λάρνακας, άτομα από το Κέντρο ΑΜΕΑ Αγίου Λαζάρου και άτομα από τον Όμιλο Κωφών Λάρνακας Αγιος Λάζαρος.

Στην επίσημη τελετή λήξης του Φεστιβάλ το απόγευμα της Κυριακής 15 Οκτωβρίου θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου και η Υπουργός Παιδείας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου. Ακολούθως το κοινό θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει το φωνητικό σύνολο του Δήμου Λάρνακας υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Γερολέμου ενώ στο πιάνο θα είναι η Σοφία Πούρτζη.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες καλλιτέχνες Γιώργο Τσαλίκη, Λούκα Γιώρκα, Σάσα Μπάστα, Σοφία Δανέζη, Νίκο Ρωμανό, Βασίλη Μπάτη, Δημήτρη Γιώτη, Κωνσταντίνο Νάζη και Γιώργο Βασιλείου. Κατά την διάρκεια του ζωντανού προγράμματος από τον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA θα γίνονται εισφορές μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων. Η πανήγυρις κορυφώνεται τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 1730 με εσπερινό ενώ την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 700 το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία επί της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Λαζάρου. Η ηχηρή επιτυχία του υψηλού επιπέδου μονοήμερου συνεδρίου σηματοδοτεί μια κοινότητα ενωμένη από μια κοινή δέσμευση για συμπόνια και αλληλεγγύη. Οι ομιλητές του συνεδρίου εξέφρασαν μια συλλογική πίστη στη δύναμη των πρωτοβουλιών που καθοδηγούνται από την κοινότητα να έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές όσων έχουν ανάγκη. Με περισσότερους από διακόσιους παρευρισκόμενους και 31 παθιασμένους ομιλητές, η φιλανθρωπική εκδήλωση «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» είναι έτοιμη να αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στην κοινότητα που υπηρετεί. Μαζί, είμαστε ενωμένοι στην αποστολή μας να κάνουμε μια ουσιαστική διαφορά.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »