Περιβάλλον

Στην Κόσιη η ασφαλτική μονάδα Σταυροβουνίου

Στην περιοχή Κόσιης θα εγκατασταθεί το εργοστάσιο ασφάλτου μετά τις αντιδράσεις από τις κοινότητες Σταυροβουνίου, όπως ενημερώθηκε ο Δήμος Αραδίππου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε έκτακτη συνεδρία του Δ.Σ. Αραδίππου, την οποία συγκάλεσε στις 3 Φεβρουαρίου 2020, ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης ενημέρωσε το σώμα ότι το εργοστάσιο ανακύκλωσης και παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος αποφασίστηκε να μετακινηθεί στη ζώνη βιομηχανίας στην περιοχή Κόσιης, λόγω των αντιδράσεων κατοίκων της περιοχής Σταυροβουνίου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Όπως πληροφορούμαστε, υπήρξε άμεσα έντονη αντίδραση από τα μέλη του Δ.Σ. η οποία αποφασίστηκε να διαβιβαστεί στην κυβέρνηση και γραπτώς. Κατόπιν τούτου, το Δ.Σ. Αραδίππου απέστειλε επιστολή στον Υπ. Εσωτερικών με την οποία τον ενημερώνει ότι απορρίπτει την απόφαση του κράτους για μετακίνηση της μονάδας στην Κόσιη. Η δημοτική Αρχή εξηγεί την αντίθεσή της σημειώνοντας ότι ο χώρος απέχει μόλις 1.800 μέτρα από την κατοικημένη περιοχή Αραδίππου και είναι μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή αφού εκεί λειτουργούν οχληρές βιομηχανίες, όπως ο ΧΥΤΥ και η αποθήκη πασσάλων της ΑΗΚ. Ως εκ τούτου, όπως σημειώνει το Δ.Σ. Αραδίππου, ενδεχόμενη περαιτέρω επιβάρυνση της περιοχής θα επηρεάσει αρνητικά τους κάτοικους με τις οσμές, τη σκόνη και τους ρύπους.

Τους τελευταίους μήνες πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πυργών – Κόρνου και την Ομάδα Φίλοι της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου κατά της απόφασης της κυβέρνησης να αδειοδοτήσει την εγκατάσταση νέου εργοστασίου παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στο δάσος Σταυροβουνίου.

Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο

Σχετικά νέα

X
Translate »