Εκπαίδευση

Στη μάχη των παγκυπρίων εξετάσεων από σήμερα 7χιλ υποψήφιοι-Αυτό είναι το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών αρχίζουνοι παγκύπριες εξετάσεις. Ξεπερνούν τις επτά χιλιάδες εξακόσιους οι υποψήφιοι φέτος.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Επτά χιλιάδες εξακόσιοι ογδόντα εννέα υποψήφιοι ρίχνονται από σήμερα στη μάχη των παγκύπριων εξετάσεων. Από αυτούς οι επτά χιλιάδες τριακόσιοι εξήντα πέντε είναι τελειόφοιτοι, ενώ τριακόσιοι είκοσι τέσσερις είναι παλαιοί απόφοιτοι.

Οι υποψήφιοι για φοίτηση στα πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας ειναι πέντε χιλιάδες εξακόσιοι ενενήντα πέντε, για τις στρατιωτικές σχολές εξακόσιοι πενήντα τέσσερις και μόνο για σκοπούς απόλυση παρακάθονται στις παγκύπριες εξετάσεις συνολικά χίλιοι εννιακόσιοι ενενήντα τέσσερις τελειόφοιτοι.

Ο αριθμός των υποψηφίων που ζήτησαν διευκολύνσεις αυξάνεται κάθε χρόνο. Ενδεικτικά το 2018 ήταν 894 ενώ φέτος είναι 940.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στον ΑΝΤ1, ο προιστάμενος υπηρεσίας εξετάσεων, κος Δημήτρης Χανδριώτης, “οι διευκολύνσεις που ζητούν κυρίως τα παιδιά έχει να κάνει με επιπρόσθετο χρόνο έχιε να κάνει με μικρά διαλείμματα. Ο αριθμός ναι ειναι ελαφρά αυξημένος υπάρχει επιτροπή τους βλεπουμε έτσι πολυ προσεκτικά διότι πρέπει να είμαστε δίκαιοι και με τα παιδιά που έκαναν τις αιτήσεις για διευκολύνσεις και με όλα τα υπόλοιπα.”

Πρώτο μάθημα για σήμερα τα Νέα Ελληνικά στο οποίο θα παρακαθήσει το σύνολο των υποψηφίων. Ενώ πρώτη στις επιλογές είναι φέτος, για 562 υποψήφιους, η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στις επιλογές των υποψηφίων πρώτο είναι, φέτος, το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με χίλιους ενιακόσιους σαράντα δυο, ενώ αισιοδοξία για αλλαγή νοοτροπίας γεννά το γεγονός ότι χίλιοι οκτακόσιοι πενήντα δυο υποψήφιοι έβαλαν στις επιλογές τους, κατατάσσοντας το δεύτερο σε ζήτηση, το τμήμα διοίκησης ξενοδοχείων και τουρισμού. Η επιλογή για το Τμήμα Επιστημών Αγωγής στη Δημοτική Εκπαίδευση φέτος έπεσε στην πέμπτη θέση.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα 15 λεπτά πριν από την έναρξη της κάθε εξέτασης, και να έχουν μαζί τους ταυτότητα, το δελτίο υποψηφίου που έχουν παραλάβει καθώς και μπλε στυλό. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 13 Ιουνίου.

Δείτε το εξεταστικό δοκίμιο:

 

Σχετικά νέα

X
Translate »