Περιβάλλον

Στη Λάρνακα στις 21-24 Νοεμβρίου κινητή μονάδα συλλογής οικιακών αποβλήτων

Από αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου θα φιλοξενηθεί στο Δήμο Λάρνακας η κινητή μονάδα ενημέρωσης και συλλογής επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων, ενέργεια που πραγματοποιείται από τον Δήμο Λάρνακας, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ).

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στον δημοτικό χώρο στάθμευσης (έναντι παγωταριών) της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου το διάστημα 21 – 24 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, η μονάδα θα βρίσκεται στον χώρο την Τρίτη 21 και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, ενώ την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 του μήνα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Οι δημότες θα μπορούν να μεταφέρουν στνη κινητή μονάδα μπαταρίες (σε κυλινδρικό κάδο ΑΦΗΣ), μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, λάμπες αλογόνου και φλορέντζες, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, εντομοκτόνα, φαρμακευτικά προϊόντα, προϊόντα καθαρισμού, μελάνια / τόνερς εκτυπωτών, χρώματα/λάκες, μπογιές, διαλύτες, βερνίκια και λιπαντικά, λάδια μηχανής.

Επίσης, στο σημείο θα γίνεται ενημέρωση του κοινού, αλλά και μαθητών από ενδιαφερόμενα σχολεία, για την ορθή διαχείριση των επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο «Χωριστή συλλογή και διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων από τα νοικοκυριά» υλοποιείται από το Τμήμα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την ΑΝΕΛ, και χρηματοδοτείται από τα νορβηγικά Ταμεία «Norway Grants Programming 2014 – 2021.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες εδώ

Σχετικά νέα

X
Translate »