Γενικά

Στάθμευση μέσα στη μαρίνα ζητούν τα κέντρα αναψυχής των Φοινικούδων

Αύξηση των δυνατοτήτων στάθμευσης με άνοιγμα των χώρων της μαρίνας Λάρνακας ζητούν από τον Δήμο Λάρνακας οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής των Φοινικούδων.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Η νέα ηγεσία του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Φοινικούδων υπό την προεδρία του Άκη Αβραάμ απέστειλε επιστολή και υπόμνημα στον δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης των χώρων εντός της μαρίνας Λάρνακας για τη στάθμευση αυτοκινήτων έναντι αμοιβής. Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του παραλιακού μετώπου, η έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης για την παραλία – τοπόσημο της Λάρνακας είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα και η αύξηση των χώρων στάθμευσης δεν θα εξυπηρετήσει μόνο τα κέντρα αναψυχής των Φοινικούδων, αλλά και τους ντόπιους καταναλωτές και τον τουρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μολονότι αναγνωρίζεται ότι υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια των χώρων στάθμευσης για τις Φοινικούδες, ο Δήμος Λάρνακας αντιμετωπίζει με επιφύλαξη το συγκεκριμένο αίτημα κυρίως, λόγω του ότι η μαρίνα της Λάρνακας είναι αντικείμενο της προσφοράς που εξετάζει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για ενοποιημένη ανάπτυξη με το λιμάνι. Σε περίπτωση που κλείσει αισίως η διαδικασία και παραχωρηθεί η μαρίνα στον υποψήφιο επενδυτή, θα αλλάξει εντελώς το στάτους και δεν μπορεί να γίνει τέτοια συζήτηση.

Ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Φοινικούδων ζήτησε συνάντηση με τον δήμαρχο ώστε να γίνει μια γνωριμία με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και να συζητηθεί και το θέμα των χώρων στάθμευσης, καθώς και άλλα προβλήματα τα οποία καταγράφονται σε υπόμνημα που έχει αποσταλεί στον κ. Βύρα.

Στο υπόμνημα τίθενται μεταξύ άλλων το θέμα της αύξησης των ενοικίων πλακόστρωτων χώρων και ο τρόπος διαχείρισης των επιπρόσθετων εσόδων, όπως και το αίτημα των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής για απομάκρυνση των κερκίδων και ευπρεπισμό του χώρου. Οι επιχειρηματίες ζητούν επίσης να λειτουργήσει ξανά ο χώρος στάθμευσης δεξιά της αποβάθρας, ενώ συναφές με τη στάθμευση είναι και το ζήτημα που θέτουν για τα παρκόμετρα που έχουν τοποθετηθεί στη λεωφόρο Αθηνών. Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα προς τον δήμαρχο, η χρέωση 2 ευρώ για την πρώτη ώρα συν 2 ευρώ για τη δεύτερη ώρα αποτρέπει τους πολίτες από το να σταθμεύουν. Η σωστή χρέωση, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των καφεστιατορίων, είναι 2 ευρώ για τις πρώτες δύο ώρες και μετά να αυξάνεται κλιμακωτά.

Αιτήματα είναι επίσης η σηματοδότηση με πινακίδες τύπου led, η φωταγώγηση των φοινικιών για όλη τη διάρκεια του χρόνου, το κλείσιμο του δρόμου μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η απομάκρυνση των πλανόδιων πωλητών με εξαίρεση τους παραδοσιακούς, το έγκαιρο κλάδεμα των φοινικιών, η επιδιόρθωση του πλακόστρωτου και η περιποίηση των ανθώνων. Τέλος, ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Φοινικούδων ζητά αντιστροφή της τροχαίας κίνησης στην πλατεία Παλλάς και άναμμα του φωτισμού στη λεωφόρο Αθηνών μια ώρα νωρίτερα και το χειμώνα και το καλοκαίρι.

Καταλήγοντας, στο υπόμνημά της, η νέα ηγεσία του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Φοινικούδων επισημαίνει ότι για οποιεσδήποτε αποφάσεις έχουν σχέση με τις Φοινικούδες θα ήταν χρήσιμο να προηγείται διαπραγμάτευση με την ΠΟΒΕΚ και τον Σύνδεσμο, κάτι που θα βοηθήσει, όπως αναφέρεται, στο να λαμβάνονται πιο σωστές αποφάσεις και θα αποφεύγεται αχρείαστη ταλαιπωρία.

Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο

Σχετικά νέα

X
Translate »