ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στάση εργασίας ακτινογράφων στα δημ. Νοσοκομεία την Παρασκευή

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σε 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 10:00πμ. – 12:00μ. κατέρχονται την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, οι ακτινογράφοι εργαζόμενοι στους αξονικούς τομογράφους των κρατικών νοσοκομείων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, η στάση εργασίας κρίνεται αναγκαία, ως μέτρο αντίδρασης για τη στάση του Υπουργείου Οικονομικών, για τη μέχρι σήμερα μη έγκριση της αναθεωρημένης αποζημίωσης των συναδέλφων που εργάζονται με το σύστημα αναμονής και κλήσεων με αποτέλεσμα η εκκρεμότητα αυτή να διαιωνίζεται για περισσότερο από δύο χρόνια.

 

«Υπενθυμίζουμε, ότι το θέμα τέθηκε με επιστολή μας προς το Υπουργείο Υγείας τον Ιούνιο 2018. Ένα χρόνο μετά και κατόπιν εξαγγελίας λήψης μέτρων εκ μέρους του Κλάδου, με προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, ξεκίνησε διάλογος με το Υπουργείο Υγείας, ο οποίος κατέληξε σε συμφωνία στο τέλος του 2019 και έκτοτε αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο την υλοποίηση της», σημειώνεται.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, ο Κλάδος θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις για να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των εκτάκτων περιστατικών, ενώ θα ενημερώσει τους επηρεαζόμενους ασθενείς για επαναπρογραμματισμό των προγραμματισμένων εξετάσεων τους.

Οι ακτινογράφοι απολογούνται στους ασθενείς για την όποια ταλαιπωρία ενδεχομένως θα υποστούν και να τονίζουν ότι δυστυχώς η αδιαφορία της επίσημης πλευράς δεν τους αφήνει άλλη επιλογή.  Παράλληλα προειδοποιούν ότι σε περίπτωση διαιώνισης της χρονίζουσας εκκρεμότητας, ο Κλάδος θα είναι υποχρεωμένος σε συνεννόηση με την ΠΑΣΥΔΥ να κλιμακώσει τα δυναμικά μέτρα αντίδρασης.

Σχετικά νέα

X
Translate »