Εκπαίδευση

Στα θρανία με σημαία τα πρωτόκολλα

 Πηγή: philenews.com

Για επιστροφή στα σχολεία αλλά με πιστή εφαρμογή μέτρων και πρωτοκόλλων, με την εποπτεία της τήρησής τους καθώς και με τη λειτουργία της Ομάδας Διαχείρισης Περιστατικών COVID-19, η οποία έχει από προηγούμενο διάστημα συσταθεί από το υπουργείο Παιδείας για να συμβάλει στο απαιτητικό έργο της ιχνηλάτησης, έκανε λόγο ο αρμόδιος υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου, στο πλαίσιο χθεσινής διάσκεψης.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ο κ. Προδρόμου αρχικά επεσήμανε πως είναι «με ικανοποίηση που βλέπουμε ότι από τη Δευτέρα θα έχουμε στα σχολεία και τις άλλες δύο τάξεις του Λυκείου και από τη μεθεπόμενη εβδομάδα και τα Γυμνάσια», προσθέτοντας πως τώρα έμφαση πρέπει να δοθεί στην πιστή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων και της αναγκαίας προστασίας. «Για να διαφυλάξουμε τη δυνατότητα που μας δίνεται για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Είναι πραγματικά ευαίσθητη η συγκυρία και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει επιδείνωση. Από την πλευρά του υπουργείου θα δώσουμε σημασία στην εποπτεία και τους ελέγχους για να διαπιστώσουμε ότι τηρούνται τα πρωτόκολλα, σε συνεργασία με τις επιθεωρήσεις του υπουργείου και τις διευθύνσεις των σχολείων μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας. Σημειώνεται ότι πέραν των σχεδιασμών που έγιναν από την αρχή της σχολικής χρονιάς, συνεχίζει τη λειτουργία της και η Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών COVID, η οποία υποστηρίζει τις υπηρεσίες ιχνηλάτησης.

 

Ο κ. Προδρόμου εστίασε στην ανάγκη όπως τα πρωτόκολλα τηρούνται όχι μόνο μέσα στα σχολεία αλλά και στους υπόλοιπους χώρους, σημειώνοντας πως θα εργοδοτηθεί εκτάκτως από την Κυβέρνηση προσωπικό για σκοπούς επιτήρησης και εποπτείας. Στο υπουργείο Παιδείας το έκτακτο προσωπικό επιτήρησης, θα βοηθήσει στην εποπτεία ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ωδείων, φροντιστηρίων και άλλων δραστηριοτήτων και χώρων για τους οποίους το υπουργείο έχει αρμοδιότητα.

Αναφορικά με το ζήτημα των αποφάσεων που αφορούν στη λειτουργία φροντιστηρίων, ο υπουργός δήλωσε πως «αντιλαμβάνομαι πλήρως το αίτημα που εκφράζεται από την πλευρά των φροντιστηρίων ως προς την επέκταση της λειτουργίας τους. Όπως είχε ανακοινωθεί, η άρση των περιορισμών γίνεται σταδιακά. Αντιλαμβανόμαστε βέβαια ότι είναι πολύ περιοριστικός ο κανόνας που ισχύει για να επιτραπεί μόνο η λειτουργία σε ομάδες «ένας προς έναν». Ελπίζω ότι στην επόμενη φάση θα καταστεί δυνατόν να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία τους. Θα το επιδιώξουμε και ελπίζω να το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Ενεργοποίηση της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας

Όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με μια υγειονομική κρίση αλλά και με μία πολύ ευαίσθητη ψυχο-συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων. Κι αυτό λόγω του ότι η κρίση αυτή και όλα τα μέτρα προστασίας πιέζουν την κοινωνία και τους ανθρώπους. «Γι’ αυτό θέλουμε στα σχολεία και να δώσουμε στήριξη στα παιδιά και να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες που αναπόφευκτα προκύπτουν». Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε πως ενεργοποιούνται οι: Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής και Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης, ούτως ώστε να ενισχύσουν τις άμυνες του σχολείου και να αναπτύξουν ένα δίχτυ ψυχο-κοινωνικής προστασίας των παιδιών.

Σχετικά νέα

X
Translate »