Κοινωνία

Στα μωβ το κάστρο της Λάρνακας για την Παγκόσμια Ημέρα Παγκρεατικού Καρκίνου

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παγκρεατικού Καρκίνου, θα φωτίσει σε χρώμα μωβ το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία και τα Μεσαιωνικά Κάστρα Πάφου και Λάρνακας. Σκοπός της μωβ φωταγώγησης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ως προς τους κινδύνους του καρκίνου του παγκρέατος και την ανάγκη στήριξης των συνανθρώπων μας που πάσχουν από αυτό τον καρκίνο, ο οποίος έχει το χαμηλότερο ποσοστό επιβίωσης, σε σύγκριση με τους άλλους καρκίνους.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων φωτίζει τα συγκεκριμένα μνημεία και το Κυπριακό Μουσείο, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), καθότι ανάμεσα στις στρατηγικές του επιδιώξεις είναι η ενίσχυση της σύνδεσης ανάμεσα στην πολιτιστική μας κληρονομιά και την κοινωνία. Φωτίζοντας τα μνημεία μας φωτίζονται και τα κοινωνικά προβλήματα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και στην ανάπτυξη κατάλληλης κοινωνικής πρόνοιας.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων μέσα από αυτή την προσπάθεια επιθυμεί να υπογραμμίσει την ανάγκη για έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία, καθότι η ασθένεια αυτή δύσκολα αντιμετωπίζεται σε προχωρημένο στάδιο. Απαιτείται επίσης η αύξηση της επιστημονικής γνώσης και των θεραπειών. Μέσα από τον μωβ φωτισμό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μεταφέρεται κυρίως το μήνυμα της αγάπης απέναντι στους συμπολίτες μας που υποφέρουν από τον παγκρεατικό καρκίνο, της κατανόησης, της εμψύχωσης και της προστασίας, κυρίως μέσα στις παρούσες δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Σχετικά νέα

X
Translate »