Γενικά

Στα Δικαστήρια για τα πράσινα σημεία Λάρνακας

Η διαφορά που προέκυψε μεταξύ του Δήμου Αραδίππου και της εταιρείας που διαχειριζόταν μέχρι πρόσφατα τα πράσινα σημεία στην επαρχία Λάρνακας θα επιλυθεί στα Δικαστήρια, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Λάρνακας – Αμμοχώστου να τερματίσει τη σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία U.C.C. United Cleaning (Cyprus) Ltd – Nelsen Chistota Ltd and Titan BKS Ltd που αφορούσε στη διαχείριση των έξι σταθερών και ενός κινητού πράσινου σημείου.
Το συμβόλαιο, διάρκειας 10 ετών, υπογράφτηκε τον Μάιο του 2018 και η διαχείριση ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018, ωστόσο ένα χρόνο μετά το Συμβούλιο τερμάτισε τη σύμβαση καταλογίζοντας ασυνέπεια στον ανάδοχο. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, κατήγγειλε ότι ο εργολάβος άφησε τα πράσινα σημεία να μετατραπούν σε σκουπιδότοπους.
Το πρόβλημα αυτό έχει και άλλες προεκτάσεις, με την εταιρεία U.C.C. United Cleaning (Cyprus) Ltd να προχωρεί σε καταγγελία στον υπουργό Γεωργίας με επιστολή ημερομηνίας 9/7/2019, κατηγορώντας τον Δήμο Αραδίππου για παράνομη απόρριψη αδρανών απορριμμάτων σε μη αδειοδοτημένο χώρο, στην κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα περισσότερα υλικά μεταφέρονται με τα φορτηγά αυτοκίνητα του δήμου, γι’ αυτό έχει τοποθετηθεί κάγκελο και φύλακας του χώρου από τον Δήμο Αραδίππου.
Κληθείς από τον «Φ» να απαντήσει, ο Δήμος Αραδίππου με ανακοίνωσή του απορρίπτει το περιεχόμενο της επιστολής της εταιρείας U.C.C. United Cleaning (Cyprus) LTD ημερ. 9/7/2019 και πληροφορεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει αποκατασταθεί με έξοδα του ίδιου του Δήμου Αραδίππου και επιθεωρήθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος. Προστίθεται ότι ο Δήμος Αραδίππου για έλεγχο των ιδιωτών που χρησιμοποιούσαν τον συγκεκριμένο χώρο ως σκυβαλότοπο έχει τοποθετήσει κάγκελο και κατάφερε να ελέγξει την οποιανδήποτε απόρριψη σκυβάλων.
Σημειώνεται ότι έξω από τον χώρο αυτό έχει τοποθετηθεί ΣΚΙΠ από τον δήμο όπου μπορούν οι δημότες να απορρίπτουν τα πράσινα απόβλητά τους μέχρι να ολοκληρωθεί η νομική διάσταση του θέματος. Τα πράσινα σημεία που δημιουργήθηκαν στη Λάρνακα, αλλά δεν λειτουργούν προσωρινά, βρίσκονται στην Αραδίππου, την Αθηένου, τη Δρομολαξιά, την Αναφωτία, την Κοφίνου και τα Πυργά.

Σχετικά νέα

X
Translate »