Επιχειρήσεις

Στα 80 εκατ. το κόστος μετακίνησης των εγκαταστάσεων Πετρολίνα στο Βασιλικό

Στο τελικό στάδιο της επένδυσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτεται όλη η Κύπρος και οι διεθνείς αγορές.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Η συνολική επένδυση της μετακίνησης των εγκαταστάσεων της Πετρολίνα στο νέο τερματικό στο Βασιλικό αναμένεται να φτάσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι νέες εγκαταστάσεις θα ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πλέον, μετά την μετακίνηση θα παρέχεται εξυπηρέτηση τόσο στις φορτοεκφορτώσεις, όσο και στη διανομή. Στο τελικό στάδιο της επένδυσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτεται όλη η Κύπρος και οι διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή των Επιχειρήσεων της εταιρείας Δημήτρη Μαυρομίχαλου μετά το καλωσόρισμα του Εκτελεστικό Προέδρου της Πετρολίνα, Κωστάκη Λευκαρίτη αλλά και του Εκτελεστικού Προέδρου της Πετρολίνα, Ντίνου Λευκαρίτη, η διεκπεραίωση του έργου γίνεται σε δύο φάσεις.

 

Αρχικά η Πετρολίνα εξαγοράζει την Total Aviation το 2003, με τη συμφωνία να περιλάμβανε τη σύμβαση μίσθωσης δυο δεξαμενών αποθήκευσης από το τσιμεντοποιείο του Βασιλικού. Αυτό ήταν και το πρώτο βήμα μετακίνησης των εγκαταστάσεων της.

Το 2004 μετέφερε όλο το αεροπορικό καύσιμο στο Βασιλικό και άφησε στη Λάρνακα μόνο τα προϊόντα κίνησης, όπως βενζίνη και πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τις παρουσιάσεις της εταιρίας, το 2005-2011, η Πετρολίνα μετέφερε στο Βασιλικό όλα τα μαύρα προϊόντα της, με τη μίσθωση άλλων 3 δεξαμενών.

Αναβάθμισε τις εγκαταστάσεις φορτοεκφόρτωσης δεξαμενόπλοιων στο λιμάνι του Βασιλικού και κατασκεύασε άλλους 6 αγωγούς.

 

 

Κατά το 2012, όπως παρουσιάστηκε, αγόρασε γη 49 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και τις 7 δεξαμενές από το τσιμεντοποιείο του Βασιλικού.

Στη φάση 2 και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κ. Μαυρομίχαλου, η εταιρεία προχώρα με την ανέγερση 4 άλλων δεξαμενών, στην κατεδάφιση 3 παλιών, και ανέγερσης νέων διπλάσιας χωρητικότητας τελευταίας τεχνολογίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως με την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης η εταιρεία θα έχει 18 δεξαμενές, χωρητικότητας 113 χιλιάδων κυβικών μέτρων όλων των τύπων υγρών καυσίμων, ήτοι, 77 χιλιάδες κυβικά μέτρα περισσότερο από τις εγκαταστάσεις της στη Λάρνακα.

Πηγή: Kαθημερινή

Σχετικά νέα

X
Translate »