Βουλευτόμετρο

Σωτήρης Ιωάννου: Κοροϊδία, ασέβεια και έγκλημα με θύμα τη Λάρνακα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ομιλία του Βουλευτή του ΕΛΑΜ στη Λάρνακα Σωτήρη Ιωάννου  στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τον Προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην καταπάτηση της πολιτικής απόφασης για ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα.

Η τραγική και εγκληματική ασυνεννοησία μεταξύ των αρμόδιων φορέων και κυρίως στα εσωτερικά του Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν ως μόνο θύμα τη Λάρνακα. Ενώ υπήρξαν μελέτες και συγκεκριμένη πολιτική απόφαση από την Πολιτεία, εν μία νυχτί όλα ανατράπηκαν με αποτέλεσμα να ναυαγήσει ο σχεδιασμός για ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Πόλη μας. Κίνηση η οποία θα είχε πολλαπλά οφέλη σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης της Λάρνακας.

Η δική μας θέση ως ΕΛΑΜ είναι ότι πολιτική απόφαση συνεχίζει να υπάρχει. Δεν αναιρέθηκε ποτέ. Εμείς λέμε ότι μπορεί να ιδρυθεί με λιγότερο κόστος από αυτό που επικαλούνται.

Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου και να προχωρήσουμε με την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα. Το Κράτος αποτελεί τον κύριο οικονομικό αιμοδότη του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και το Πανεπιστήμιο Κύπρου οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις της Πολιτείας, στις οποίες μάλιστα συμμετείχε και έτυχαν της έγκρισής του.

Σχετικά νέα

X
Translate »