Γενικά

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς… Μια αγκαλιά μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας

Σήμερα, 21 Ιανουαρίου…

Είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, μια γιορτή αγάπης που κάθε χρόνο αποκτάει όλο και περισσότερους οπαδούς.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η ιδέα για την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς προήλθε το 1986 από τον φοιτητή Kevin Zaborney, στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α, o οποίος ήθελε να καταρρίψει το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι δεν εξέφραζαν την αγάπη τους δημόσια. Έψαχνε ακόμη έναν τρόπο ώστε να εκφράζουμε την αγάπη μας στους ανθρώπους μας, πέρα από τις Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες το αναπαράγουν και το υιοθετούν.

Οι ειδικοί τη θεωρούν ως το καλύτερο φάρμακο, αφού τα οφέλη της είναι πολλά και έστω και μία αγκαλιά μέσα στην ημέρα, μπορεί να μας χαρίσει μία καλύτερη ζωή.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί τονίζουν πως μόνο 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας (όπως η ωκυτοκίνη). «Η θετική συναισθηματική εμπειρία της αγκαλιάς ενεργοποιεί διάφορες βιοχημικές και ψυχολογικές αντιδράσεις», είχε πει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Γιαν Άστρεμ, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στο Λίνκεπινγκ της Σουηδίας.

Το μεγαλύτερο αντίδοτο μίας ίωσης βρίσκεται στην… αγκαλιά

Σύμφωνα με το Carnegie Mellon University της Αμερικής, το μεγαλύτερο αντίδοτο μίας ίωσης βρίσκεται στην αγκαλιά. Είναι ουσιαστικά μία «φυσική» βιταμίνη που παίρνει ο οργανισμός ώστε να μην προσβληθεί από κάποια ίωση.

Βελτιώνει επίσης τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Μια απλή αγκαλιά μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την υγεία ατόμων με Αλτσχάιμερ. Η αγκαλιά τους κάνει πιο ευτυχισμένους, μειώνει την κατάθλιψη και τους βοηθάει να γίνουν πιο κοινωνικοί με τους γύρω τους.

Όσον αφορά τα ζευγάρια, με το να αγκαλιάζονται ενθαρρύνεται η εμπιστοσύνη ανάμεσά τους και βοηθάει ώστε να συνδεθούν περισσότερο. Μια αγκαλιά ή κρατώντας απλά το χέρι του συντρόφου μας, μειώνει το στρες και τις επιβλαβείς φυσικές επιδράσεις του. Το αγκάλιασμα σίγουρα βοηθάει να αποκτήσουν μία πιο καλή σχέση.

Δώστε μια αγκαλιά, ο καθένας μας τη χρειάζεται, για να βελτιώσουμε τον ψυχισμό, την διάθεση και την ημέρα μας!

Πηγή: Ant1.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »