Εκπαίδευση

Σημαντικότατη ημέρα για το CMMI και τη Λάρνακα

Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το #ΕθνικόΜετσόβιοΠολυτεχνείο το CMMI αποκτά μέγεθος, εκτόπισμα καθώς και επιπρόσθετη ποιότητα σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τους θαλάσσιους και ναυτιλιακούς τομείς.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

• Παρών ο Καθηγητή Ανδρέας Μπουντουβή, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

• Το Μνημόνιο μεταξύ άλλων προβλέπει την συνεργασία σε θέματα:

– θαλασσιάς και ναυτιλιακής έρευνας και
– τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας

• Αναγνωρίζοντας τη σημασία και το αμοιβαίο όφελος που προκύπτει από τη διμερή συνεργασία σε θέματα θαλάσσιας και ναυτιλιακής έρευνας, και τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του CMMI, προβλέπεται:

1. διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών και γνώσεων
2. διευκολύνει και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή ερευνητών και από τα δύο μέρη σε αμοιβαία συμφωνημένα ερευνητικά προγράμματα και έργα
3. προώθηση της διμερούς ερευνητικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τους θαλάσσιους και ναυτιλιακούς τομείς.

Το μνημόνιο αυτό βοηθά στην όραμα της Λάρνακας καθότι το θέμα της #ΓαλάζιαςΑνάπτυξης είναι καίριο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και για την Κύπρο, ιδιαίτερα για τη Λάρνακα. Πρόκειται για ένα τομέα ανερχόμενο, πολλά υποσχόμενο και πολύπλευρο, αφού περιλαμβάνει ιδιαίτερα σημαντικούς τομείς της θαλάσσιας οικονομίας.

Η Γαλάζια Ανάπτυξη και κατ’ επέκταση η #ΓαλάζιαΣταδιοδρομία αποτελεί προτεραιότητα και στον στρατηγικό προγραμματισμό του Δήμου Λάρνακας.

Όραμα μας η μετατροπή της Λάρνακας σε Περιφερειακό Κέντρο της Γαλάζιας Οικονομίας, Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Έρευνας και η προώθηση της ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή.

Σχετικά νέα

X
Translate »