Επιχειρήσεις

Silo The Bakery Project…Φούρνος Νέας Εποχής στη λεωφόρο Φανερωμένης

Στην Λάρνακα Ψήθηκε άλλη Φάση

Και ξαφνικά το ψωμί δεν είναι πια μόνο ψωμί που το βλέπεις στο ράφι του, το παίρνεις και φεύγεις. Στη λεωφόρο Φανερωμένης στην Λάρνακα ψήθηκε άλλη φάση. Το Silo The Bakery Project αφήχθηκε βάζοντας τους δικούς του όρους για το πως μπορεί να είναι οι φούρνοι νέας εποχής.

Tην ενημέρωση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

“Προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε το παραδοσιακό μοντέλο αρτοζαχαροπλαστείου, όχι από σνομπισμό αλλά γιατί ο επιχειρηματίας που μας έδωσε την εντολή σχεδιασμού είχε κάτι πολύ περισσότερο στο μυαλό του: ένα μοντέρνο, φιλόξενο πολυχώρο γεύσεων πάνω σε Ευρωπαικά στανταρντς. Υιοθετήσαμε λοιπόν, νέες αισθητικές προδιαγραφές που θυμίζουν ακόμα και μπουτίκ. Στο μυαλό μας είχαμε να φτιάξουμε έναν τολμηρό σχεδιαστικά χώρο, σε μοντέρνο ύφος που να εκφράζει ταυτόχρονα τα χειροποίητα προϊόντα μας. Στα πλαίσια της διαφάνειας σε θέματα υγιεινής που χαρακτηρίζει το μαγαζί προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε τον χώρο παραγωγής με μια τεράστια τζαμαρία” εξηγεί ο σχεδιαστής του Silo, Αντρέας Στεφανή.

Για να πάρει τον λόγο ο executive pastry chef του Silo, Θωμάς Τουμάζου, “Το βασικό: Πίσω από το μοντέρνο περιτύλιγμα, υπάρχει ουσία, κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεσαι δοκιμάζοντας είτε τα ψωμιά μας (από το απλό Κυπριακό σουσαμένιο μέχρι τα εξειδικευμένης διατροφικής αξίας καρβέλια με ντίνκελ, φαγόπυρο, chia seeds) είτε τα άπαιχτα χειροποίητα cookies είτε μια πατσαβουρόπιτα με τέσσερα τυριά, είτε μια τάρτα με σοκολάτα belcolade και φρούτα του δάσους (Όλα ετοιμάζονται και ψήνονται επί τόπου). Προσπαθούμε να φτιάχνουμε συνεχώς καινούριες γεύσεις στηριζόμενοι πολλές φορές σε παραδοσιακές συνταγές. Πάντα όμως χρησιμοποιούμε τις καλύτερες πρώτες ύλες χωρίς έτοιμα μείγματα και απομιμήσεις.”

 

 

Το ολόφρεσκο πολυδιάστατο μοντέλο φούρνου που αντιπροσωπεύει το Silo the Bakery Project εφορμά σε νέα, πέρα από το ψωμί πεδία, δημιουργεί καινούριες συνήθειες για ψωμί, καφέ και γρήγορο φαγητό και δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας πως ήρθε για να παίξει ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση ενός άλλου τοπίου στους φούρνους.

Πας για ένα απλό ψωμάκι και φεύγεις με ένα νοστιμότατο καρβέλι με chia seeds. Ορμάς για μια τυρόπιτα και βρίσκεσαι με ένα κις λορέν ή μια focaccia με μοτσαρέλα και πεπερόνι στο χέρι. Άσε που η γαργαλιστική μυρωδιά του φρεσκοαλεσμέμου καφέ δεν θα σου αφήσει περιθώρια να μην δοκιμάσεις ένα ζεστό καπουτσίνο ή έναν μυρωδάτο φρέντο και το πιο σπουδαίο, εδώ με κάθε καφέ που παίρνεις φεύγεις με ένα μυρωδάτο κουλούρι Θεσσαλονίκης στο χέρι.

Αυτός ο μοντέρνος πολυχώρος που μόλις αφήχθηκε στην Λάρνακα και που επιδόθηκε σε διάφορες παράλληλες δραστηριότητες, έφτιαξε απίστευτες γωνιές, φουλαριστές από γεύσεις και μαζί έφτιαξε και το κέφι των Σκαλιωτών.

Ο κόσμος μπαινοβγαίνει πάντα με διαφορετικές διαθέσεις. Είτε για ένα σάντουιτς με σολωμό και σως από γιαούρτι είτε για μια μετσοβίτικη σπανακοτυρόπιτα, είτε για μια πίτσα με μετσορέλα και προσιούτο.

Οι πελάτες ενθουσιάζονται τόσο από το περιβάλλον όσο και από τις γεύσεις μας. “Ακούμε πολλά κομπλιμέντα για τον χώρο μας αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε. Είμστε μόνο στην αρχή”, λέει η Γεωργία Ελευθερίου, από το τμήμα εξυπηρέτησης.

Η δυνατότητα σύντομης στάσης, η εφράδεια των φουλαριστών με κάθε λογής γευστικές προτάσεις βιτρίνες, η κάλυψη μιας μεγάλης γκάμας καθημερινών αναγκών αλλά και οι πολύ καλές τιμές σε συνδιασμό με τις απίστευτες προσφορές ακόμα κι αν μιλάμε για εντελώς διαφορετικό επίπεδο επιδόσεων, είναι όλα ισχυρά κίνητρα γιατί πρέπει να επιλέξει κανείς να επισκεφθεί τον νέο αυτό χώρο που έκανε που έκανε το ντεπόυτο του στην πόλη του Ζήνωνα.

 

Highlights

Τα ψωμιά διατροφικής αξίας, ντίνκελ και φαγόπυρο αλλά και το αργής ωρίμανσης προζυμένιο Γερμανικό πολύσπορο, τα νοστιμότατα χειροποίητα cookies και κεϊκ αλλά και τα φρεσκότατα σάντουιτς με μπαγκέτα fitness, vienesse και τσιαπάτα. Οι τάρτες, ειδικά αυτή με τα φρούτα του δάσους και γέμιση από σοκολάτα, όμορφη, υπόξινη με διακριτικό τόνο γλυκήτητας. Γενικά εδώ τα γλυκά είναι της σχολής “όχι υπερβολικά γλυκά”.

Σχετικά νέα

X
Translate »