Περιβάλλον

Σε πορεία σύγκρουσης κυβέρνηση – Δήμος Αραδίππου

Την επιμονή της κυβέρνησης να μεταφέρει το εργοστάσιο κυνηγετικών φυσιγγίων στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου στην περιοχή Κρασά μετέφερε ο Έπαρχος Λάρνακας στο Δήμο Αραδίππου. Ο κ. Χατζηστεφάνου είχε συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου την περασμένη Πέμπτη και ενημέρωσε το Σώμα ότι η απόφαση για μετεγκατάσταση του εργοστασίου και της πυρίτιδας που αυτό χρησιμοποιεί στη Βιομηχανική και Εμπορική Περιοχή Αραδίππου (Πρώην Ελεύθερη Ζώνη Λάρνακας) είναι οριστική και αμετάκλητη.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Χατζηστεφάνου έγινε δέκτης σφοδρότατων αντιδράσεων από τα μέλη του σώματος και το Δημοτικό Συμβούλιο προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να εκδώσει την άδεια οικοδομής για την ανέγερση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, το οποίο θα χωροθετηθεί σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα πλησιέστερα σπίτια. Ό Έπαρχος Λάρνακας, από την άλλη, κατέστησε σαφές ότι η απόφαση είναι ειλημμένη ενημερώνοντας μάλιστα επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει και την παραχώρηση δύο βιομηχανικών οικοπέδων στην εταιρεία «Προκόπης Γαβριηλίδης».

Από τον περασμένο Νοέμβριο η… κoλοσυρμαθκιά

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί έγιναν σαφείς από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε από την αρχική της απόφαση για μετακίνηση του εργοστασίου στην περιοχή Κόσιης. Σε απαντητική επιστολή του στη βουλευτή του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα στις 26 Νοεμβρίου 2019, ο τέως Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δέχθηκε τις ενστάσεις της εταιρείας για την επιλογή της Κόσιης και αποφάσισε να αδειοδοτήσει την εγκατάσταση του εργοστασίου στη βιομηχανική της περιοχής Κρασά. Πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου είχαν εγκατασταθεί οι υποδομές των εταιρειών υποστήριξης της βιομηχανίας υδρογονανθράκων κατά παράβαση του Τοπικού Σχεδίου, αφού στη συγκεκριμένη ζώνη δεν επιτρέπονται βαριές βιομηχανίες. Ωστόσο, η κυβέρνηση έρχεται τώρα να προσθέσει άλλη μια οχληρή βιομηχανία, η οποία εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων.

Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο

Σχετικά νέα

X
Translate »