Επιχειρήσεις

Σε μια όμορφη τελετή παρουσιάστηκε η αναβάθμιση της Μαρίνας Λάρνακας (φώτο)

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Λάρνακα, στη παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου, η παρουσίαση της Μαρίνας Λάρνακας, από την εταιρεία Kition Ocean Marina.

Το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας στη Λάρνακα, με κόστος 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη που έγινε ποτέ στην Κύπρο, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος, εκφράζοντας ικανοποίηση από το γεγονός ότι ο επενδυτής προχωρεί στην υλοποίηση της σύμβασης.

Σε χαιρετισμό του σε τελετή, το βράδυ της Τρίτης, κατά την οποία η μαρίνα Λάρνακας, άνοιξε τις πύλες της στους δημοσιογράφους, ο κ.  Καρούσος αναφέρθηκε στην «ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία» και είπε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν σημεία αναφοράς, υποδομές και εμπειρίες.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου η Μαρίνα Λάρνακας θα ανοίξει επίσημα της πύλες της και στο κοινό.

«Ως Υπουργείο Μεταφορών είμαι περήφανος για ό,τι έχουμε πετύχει για τη Λάρνακα, μεταξύ των οποίων την μεγάλη ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας που είναι ένα έργο που θα αλλάξει κατά πολύ τη πόλη του Ζήνωνα, ενώ η ανάπλαση ιδιαίτερα της μαρίνας, θα προσφέρει πολλές εμπειρίες», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της Λάρνακας είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχουμε στη Κύπρο αυτή τη στιγμή, μία επένδυση του 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε ότι ο επενδυτής προχωρεί στην υλοποίηση της σύμβασης. Είμαστε τυχεροί που υπάρχουν τέτοιοι αξιόπιστοι επενδυτές και το να ανοίξει η μαρίνα της Λάρνακας για το κοινό, σημαίνει ότι σιγά-σιγά αρχίζει να υλοποιείται το μεγάλο αυτό όραμα για την πόλη» , είπε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι μεταξύ των έργων που έγιναν στην Λάρνακα είναι η ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου και η αναβάθμιση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ένα έργο που ζητούσε η τοπική κοινωνία εδώ και δεκαετίες.

Είπε ότι το Υπουργείο έβαλε και το δικό του λιθαράκι στην μετακίνηση των πετρελαιοειδών από το παραλιακό μέτωπο ούτως ώστε να έχει και η Λάρνακα μια εξαιρετική προοπτική για ανάπτυξη.

«Πριν από λίγες μέρες συζητήσαμε με τον Δήμαρχο της πόλης διάφορα θέματα όπως την δημιουργία κυματοθραυστών για αντιμετώπιση της διάβρωσης που υπάρχει, ούτως ώστε να δημιουργηθούν παραλίες και ένα σωστό παραλιακό μέτωπο», πρόσθεσε.

Σχετικά νέα

X
Translate »