Γενική Επικαιρότητα

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Κίτρινη Προειδοποίηση εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής.

Συνδυασμός βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και παροδικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, που αργότερα θα περιορίζονται κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολιγικές τιμές, μή αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο και μικρή άνοδο την Κυριακή.

Σχετικά νέα

X
Translate »