Γενικά

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση- Αναλυτικά ο καιρός

Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 00:00 μέχρι τις 08:00 σήμερα.

Όπως αναφέρεται, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες πιθανό να επηρεάσουν τα ανατολικά παράλια καθώς και περιοχές στα νοτιοανατολικά παράλια ή και στο εσωτερικό.

Σημειώνεται ότι η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας καλεί το κοινό να είναι ενήμερο για την εκδήλωση καταιγίδων και να πάρει επιπλέον μέτρα σε εκτεθειμένες περιοχές, όπως βουνά, δάση και πεδιάδες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν προβλήματα σε εξωτερικές δραστηριότητες

Η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, αλλά νωρίς το πρωί στο ανατολικό μισό του νησιού θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ενώ στα ανατολικά παράλια δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Πολύ σύντομα, ωστόσο, ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά και κυρίως από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να καταστεί, στις περισσότερες περιοχές, γενικά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί και το απόγευμα, τοπικά στα νότια, μέχρι νοτιοδυτικοί, γενικά μέτριοι, 4 Μποφόρ αλλά παροδικά στα δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί παροδικά το απόγευμα, στα δυτικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες, κυρίως χαμηλές, νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά τοπικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος.

Το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις.

Την Κυριακή, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα δυνατό να δώσουν μεμονωμένη βροχή χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά πιθανό τοπικά να παρατηρείται αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι και την Κυριακή, για να κυμανθεί γενικά λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολικές τιμές.

Πηγή: philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »