Περιβάλλον

Σε Αγρό και Περβόλια 15 εθελοντές από Κύπρο και Γαλλία στο πλαίσιο προγράμματος Εθελοντικής Υπηρεσίας

Συνολικά 15 εθελοντές από την Κύπρο και τη Γαλλία φιλοξενήθηκαν στον Αγρό και τα Περβόλια μεταξύ 18-31 Δεκεμβρίου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος Εθελοντικής Υπηρεσίας, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλοδασικού Συνδέσμου Αγρού, “οι 15 εθελoντές, πρόσεφεραν τις υπηρεσίες τους στην οργανωση νεολαίας Υouth Dynamics και τον Σύνδεσμο, ενώ απασχολούνταν σε διάφορους φορείς της κοινότητας”.

Πιο συγκεκριμένα οι εθελοντές βοήθησαν στη δημιουργία εκδρομικών χώρων, μονοπατιών και χώρων πρασίνου, πραγματοποίησαν δεντροφυτεύσεις, συντηρήσεις πάρκων και καθαρισμό κεντρικών δρόμων του χωριού, διοργάνωσαν εκστρατείες καθαριότητας και ανακύκλωσης, ενώ παρείχαν περιβαλλοντική και μη τυπική εκπαίδευση στους κατοίκους.

Στα Περβόλια οι εθελοντές καθάρισαν την παραλία του Φάρου, όπου μάζεψαν πολλά σκουπίδια, ενώ διοργάνωσαν εκστρατεία ενημέρωσης για περιβαλλοντικά θέματα στις Φινικούδες.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα σχέδια εθελοντισμού παρέχουν τη δυνατότητα σε νέους ηλικίας 18-30 ετών να εκφράσουν την προσωπική τους δέσμευση, προσφέροντας μη αμειβόμενες και πλήρους απασχόλησης εθελοντικές υπηρεσίες για διάστημα έως και 12 μηνών σε άλλη χώρα εκτός της ΕΕ.

Οι νέοι εθελοντές έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν στο καθημερινό έργο οργανισμών που ασχολούνται με την ενημέρωση και τις πολιτικές για τη νεολαία, την προσωπική και κοινωνική/εκπαιδευτική ανάπτυξη των νέων, τη συμμετοχή τους στα κοινά, την κοινωνική περίθαλψη, την ένταξη των μειονεκτούντων, το περιβάλλον, τα προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης κ.λπ.

Επίσης, “οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης ενστερνίζονται τις αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και πιστεύουν στην επιδίωξη μιας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας που την χαρακτηρίζει ο πλουραλισμός, η απαγόρευση των διακρίσεων, η ανεκτικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά νέα

X
Translate »