Γενικά

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι λειτουργοί των ΥΚΕ την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Σε 24ωρη απεργία την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 θα κατέλθουν οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, διαμαρτυρόμενοι για το πόρισμα-καταπέλτης της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού Λοττίδου που καταλογίζει ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες σε τέσσερις συναδέλφους τους, αναφορικά με τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τα Επαρχιακά Γραφεία των ΥΚΕ και η απόφαση για τη διεξαγωγή τους λήφθηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση του προσωπικού που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Λεμεσό και μετά την μονόωρη αυθόρμητη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν οι εργαζόμενοι.

Ο Εκπρόσωπος της κλαδικής συντεχνίας των εργαζομένων στις ΥΚΕ Κωνσταντίνος Καμπουράκης ανέφερε στο Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ ότι προγραμματίζεται η λήψη και άλλων δυναμικών μέτρων, ενώ έκανε λόγο για στοχοποίηση και θυματοποίηση των εργαζομένων. Κατήγγειλε επίσης τα διαχρονικά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι με οδηγίες της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας έθεσε σε διαθεσιμότητα τους τέσσερις λειτουργούς, ενώ έχει διοριστεί ερευνόντας λειτουργός από την κυρία Αιμιλιανίδου προκειμένου να διαπιστωθούν τυχών ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες των τεσσάρων.

Σχετικά νέα

X
Translate »